Concursul eco-civic “Scoala lui Andrei” si-a desemnat castigatorii

in Stiri 17 June 2010 99 Views

Concursul eco-civic “Scoala lui Andrei” 2010 a desemnat 24 de echipe castigatoare, formate din 604 elevi. Ei au propus proiecte pentru imbunatatirea vietii comunitatilor in care traiesc si au fost votati pe platforma www.taraluiandrei.ro, din 241 de proiecte.

Pe locul I s-a situat Scoala Generala Premjer din localitatea Premjer, judetul Brasov, cu proiectul “Apa curata si sfintitoare”. Proiectul isi propune protejarea tezaurului hidrografic din satul celor 1000 de izvoare si reconditionarea zonei de langa izvorul Podul Rosu, care se afla in stare avansata de degradare si va fi finantat cu 10.000 de euro.

Locul II a fost castigat de elevii Scolii Generale Lunca Calnicului, judetul Brasov cu proiectul „Padurea Prejmer si mlastina eutrofa-valori ale noastre, ale tuturor”. Proiectul lor va fi finantat cu 8.000 de euro. Proiectul de pe locul al treilea este cel al Scoii de Arte si Meserii Hoceni, judetul Vaslui. Acesta consta in reimpadurirea terenurilor degradate si va fi finantat cu 6.000 de euro.

Atat membrii celor trei echipe de pe podium, cat si ai celorlalte echipe castigatoare vor merge in tabara din “Tara lui Andrei”, care va avea loc anul acesta la Cheia, in judetul Prahova.

A doua editie a concursului national „Scoala lui Andrei” a demarat pe 12 aprilie si a invitat toti elevii si dascalii din Romania sa isi uneasca fortele pentru a transforma comunitatile in care traiesc intr-un loc mai bun. Timp de 2 luni, elevii “Scolii lui Andrei” au devenit “cetateni in misiune” pentru comunitatile lor. Sub indrumarea dascalilor, copiii s-au organizat in echipe, au identificat problemele cele mai importante ale comunitatii, au schitat un plan de rezolvare si au pornit in realizarea proiectelor.

„Scoala lui Andrei” se afla la a doua editie si este un concurs national eco-civic adresat tuturor elevilor si profesorilor din scolile generale din Romania dornici sa protejeze mediul si sa se implice in rezolvarea problemelor comunitatilor din care fac parte. Concursul face parte din platforma taraluiandrei.ro, un program de responsabilitate sociala Petrom.
 

Comentarii

comentarii