Romania in drum spre Copenhaga: Octombrie 2009

in Conferinte 23 October 2009 240 Views

Conferinta Green Report – Romania in drum spre Copenhaga: Octombrie 2009

Oficiali de nivel inalt din tara si de la nivel european, precum si reprezentanti ai marilor companii din domeniul energiei au dezbatut pe 23 octombrie la Bucuresti importanta deciziilor care se vor lua la Copenhaga, in cadrul conferintei “Romania pe drumul spre Copenhaga” organizata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Asociatia Green Revolution.

Ministrii mediului si oficiali din intreaga lume se intalnesc la Copenhaga pe 7 decembrie pentru a pune bazele legale ale cooperarii internationale viitoare in lupta cu incalzirea globala. In asteptarea acestui eveniment, conferinta “Romania pe drumul spre Copenhaga” a avut ca scop evaluarea impactului viitorului acord global de reducere a emisiilor asupra politicilor nationale de mediu, economice si sociale.

In contextul actual, Romania trebuie sa-si asume un rol activ in combaterea efectelor incalzirii globale. Atat sustinerea tintelor asumate de UE, cat si realizarea, pe plan intern, a eforturilor necesare reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera sunt doar doua directii importante de actiune.

Conferinta de la Bucuresti a reprezentat mediul propice pentru un dialog constructiv intre sectorul public si cel privat, care sa pregateasca adaptarea la viitorul climat international care va fi definit la Copenhaga, prin aducerea la aceeasi masa de discutie a reprezentatilor tuturor grupurilor de interes din tara.

Printre oficialii de nivel inalt care au luat cuvantul in cadrul conferintei se numara Nicolae Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Sulfina Barbu, presedintele Comisiei pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic, Mats Aberg, ambasadorul Suediei, reprezentanti ai directiei de mediu din cadrul Comisiei Europene, iar companiile vor fi reprezentate, printre altii, de Mariana Gheorghe, directorul general Petrom sau George Cristodorescu, reprezentantul E.ON. De asemenea, experti din tara si din strainatate au comentat agenda de la Copenhaga. Printre acestia se numara Ionut Purica, expert al Academiei Romane pe energie si clima si Stephan Harrison, directorul Climate Change Risck Management.

Teme de discutii

Afla mai multe despre organizatori

Comentarii

comentarii