Consiliul Concurentei a avizat o schema de ajutor de stat pentru producerea de energie regenerabila si nepoluanta

in Energie 11 September 2007 227 Views

Consiliul Concurentei a avizat Schema de ajutor de stat regional pentru investitii privind promovarea tehnologiilor curate si a producerii energiei din surse regenerabile de energie. Aceasta operatiune este exceptata de la obligatia notificarii la Comisia Europeana si va fi implementata de Administratia Fondului pentru Mediu.

In cadrul schemei vor beneficia de sprijin financiar agentii economici care realizeaza investitii in instalatii pentru producerea energiei din surse regenerabile, precum si instalatii care utilizeaza "tehnologii curate", permitand reducerea consumurilor de materii prime si energie, reducerea cantitatilor de deseuri si emisii poluante, dar si recuperarea si reciclarea acestora.

Acordarea ajutoarelor de stat in cadrul schemei se va face numai cu respectarea criteriilor de eligibilitate privind ajutorul de stat regional exceptat de la obligatia notificarii la Comisia Europeana, prevazute in Regulamentul (CE) nr. 1628/2006 din Tratatul CE la ajutorul national regional pentru investitii.
Consiliul Concurentei a informat Comisia Europeana cu privire la intrarea in vigoare a acestei scheme de ajutor de stat, prin intermediul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana.

Foto: eon-moldova.ro

Comentarii

comentarii