WWF: Reducerea consumului de carne la jum─âtate ar putea reduce emisiile de carbon ale Germaniei cu 27%

in Eat Smart 7 April 2021 150 Views

Un studiu recent realizat de WWF Germania arat─â impactul reducerii consumului de carne asupra mediului. Astfel, dac─â germanii ar reduce consumul de carne la jum─âtate, ar reduce emisiile de carbon ale ╚Ť─ârii cu 27%.

Cantinele ╚Öcolare din Fran╚Ťa vor oferi meniu vegetarian o dat─â pe s─âpt─âm├ón─â

Organiza┼úia din domeniul conserv─ârii naturii a analizat co╚Öul mediu de cump─âr─âturi al cet─â╚Ťenilor germani ├«ntre 2015 ╚Öi 2018 ┼či a descoperit c─â, de┼či alimenta┼úia vegan─â ┼či vegetarian─â au cel mai bun impact asupra mediului, consumul con┼čtient al unei cantit─â┼úi mai reduse de carne reduce ├«n mod semnificativ emisiile de carbon.

Consumul german de alimente de origine animal─â, cum ar fi carnea, c├órna╚Ťii ╚Öi br├ónza, provoac─â aproximativ 70% din emisiile de gaze cu efect de ser─â legate de diet─â, ├«n Germania. Dac─â consumul de carne al tuturor germanilor este redus la jum─âtate, la o medie de 470 de grame pe s─âpt─âm├ón─â, ╚Öi dac─â m─ân├ónc─â mai multe leguminoase ╚Öi nuci, germanii vor emite cu 56 de milioane de tone de CO2 mai pu╚Ťine ├«n fiecare an. Aceasta corespunde aproape ├«ntregii emisii provenite din agricultura german─â (66 de milioane de tone de CO2 echivalent).

Studiul a analizat a┼ča-numita diet─â flexitarian─â, ai c─ârei adep┼úi consum─â ├«n medie 470 de grame de carne pe s─âpt─âm├ón─â, prin compara┼úie cu un german obi┼čnuit care consum─â 817 grame de carne s─âpt─âm├ónal. Astfel, reducerea consumului de carne la jum─âtate ar putea reduce emisiile de carbon ale Germaniei cu 27%, echivalentul a 56 de milioane de tone, potrivit WWF.

Dac─â toat─â lumea ar adopta o diet─â complet vegetarian─â sau vegan─â, emisiile de carbon ar putea fi reduse chiar cu jum─âtate, sau cu o cantitate cuprins─â ├«ntre 98 ┼či 102 milioane de tone, a precizat WWF. Per ansamblu, Germania produce circa 210 milioane de tone de emisii de carbon din produc┼úia de alimente ├«n fiecare an.

Prin urmare, organiza╚Ťia de protec╚Ťie a mediului face apel la urm─âtorul guvern federal s─â se angajeze ├«ntr-o politic─â nutri╚Ťional─â ecologic─â – incluz├ónd o strategie nutri╚Ťional─â ╚Öi revizuirea unei taxe orientative pentru alimentele de origine animal─â care nu provin din agricultura organic─â.

ÔÇ×├Än acest moment, acele alimente care ne suprasolicit─â climatul ╚Öi ecosistemele ╚Öi, astfel, bazele vie╚Ťii ╚Öi prosperit─â╚Ťii noastre, sunt tratate favorabil. Avem nevoie de o schimbare de mentalitate despre dieta noastr─â. O schimbare ar fi, de exemplu: c├ónd participa╚Ťi la evenimente sau c├ónd c─âl─âtori╚Ťi, s─â existe automat un meniu vegetarian. Dac─â dori╚Ťi carne, trebuie s─â bifa╚Ťi o caset─âÔÇŁ, a spus Tanja Dr├Ąger de Teran, consultant ├«n domeniul alimenta╚Ťiei ╚Öi agriculturii la WWF Germania.

Citește și: 

Europenii vor s─â renun┼úe la c─âl─âtoriile cu avionul ┼či la carne pentru a combate schimb─ârile climatice ÔÇô studiu BEI

Studiu: peste 40% dintre germani au redus consumul de carne

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii