Consumul de cărbune din SUA va ajunge la cel mai scăzut nivel din ultimii 40 de ani

Potrivit unui nou raport, consumul total de cărbune din Statele Unite va ajunge la cel mai scăzut nivel din ultimii 40 de ani, ca rezultat al închiderii centralelor electrice pe bază de cărbune, dar și a competiției pe care o creează gazele naturale și sursele regenerabile.

Agenția pentru Energie (EIA) a Statelor Unite a estimat că utilizarea cărbunelui în sectorul energiei va scădea în Statele Unite, în 2018, cu patru procente, adică 691 de milioane de tone. EIA a explicat că „scăderea consumului de cărbune, din 2007, este rezultatul închiderii centralelor electrice care funcționau pe cărbune sau a scăderii utilizării acestora din cauza creșterii competiției din partea gazelor naturale și a surselor regenerabile”.

La începutul lunii decembrie, o companie care analizează datele a anunțat că închiderea centralelor electrice care funcționau pe bază de cărbune s-a dublat în al doilea an de mandat al lui Donald Trump, deși acesta a susținut de nenumărate ori că va pune capăt războiului cărbunelui.

autoeco.ro

În timpul campaniei din 2016, candidatul Trump a anunțat în mod repetat, atunci când se afla în zonele țării care trăiau din cărbune, că va aduce din nou cărbunele pe piață, dacă va ajunge președinte. Ca urmare, Trump a câștigat cu 40 de puncte mai multe decât contra-candidata Hillary Clinton în Virginia de Vest prin promisiunile de a recrea joburile legate de industria cărbunelui. Ba chiar în mai 2016, cel care avea să devină președinte le-a spus minerilor din Virgina de Vest: „Pregătiți-vă, căci veți munci pe brânci!”.

„Nimeni nu ar trebui să fie surprins de faptul că Trump a făcut promisiuni deșarte că aduce cărbunele înapoi sau că, în calitate de președinte, a eșuat în a-și îndeplini promisiunea”, a declarat Ken Cook, președintele unui grup de lucru privind mediul.

Acesta a mai adăugat că surpriza a constat în faptul că minerii au căzut în plasa acestuia.

„Trendul care prevede căderea cărbunelui nu ar trebui să fie un șoc pentru nimeni, inclusiv pentru cei din administrația Trump sau din industria cărbunelui. Trăim clipe în care întregul stat California, a cincea cea mai mare economie a lumii, este alimentată în întregime prin surse energetice regenerabile, iar alte state din țară adoptă în mod activ politici verzi în domeniul energiei”, a mai spus Cook.

spot_img

Ultimele știri