Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Zece containere de deșeuri, trimise ilegal din Germania în România

200 de tone de deșeuri ce nu pot fi puse în liberă circulație pe teritoriul României au fost descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea. Acestea proveneau din Germania, iar destinația finală era o firmă de pe raza judeţului Prahova.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud şi a unui reprezentant al Agenției FRONTEX au verificat vineri zece containere aflate în Portul Constanța Sud Agigea, încărcate din Germania cu deșeuri.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 200 de tone, ce nu pot fi puse în liberă circulaţie pe teritoriul României. Marfa era destinată unei firme de pe raza judeţului Prahova care efectua activități de import în România.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor”, a transmis Poliția de Frontieră într-un comunicat.

„Menționam că în perioada imediat următoare se vor verifica toate celelalte containere aflate în terminalul din Portul Constanța Sud Agigea, în număr de 70 de containere, origine Germania, pentru firma respectivă”, a comunicat și Garda de Mediu Constanța.

Numai în luna aprilie, sute de tone de deșeuri au fost importate ilegal în România, sub pretextul că sunt produse la mâna a doua. În realitate, deșeurile neutilizabile nu pot fi reciclate și sunt arse de structuri de crimă organizată, poluând astfel aerul.

spot_img

Ultimele știri