Copiii,“Salvatorii Pamantului” de Ziua Mondiala a Mediului

in EcoLIFESTYLE 9 May 2012189 Views

RFI Romania a initiat campania “Salvatorii Pamantului”, program adresat copiilor, care va marca Ziua Mondiala a Mediului, eveniment sarbatorit in data de 5 iunie.

“De 40 de ani, intreaga lume sarbatoreste pe 5 iunie Ziua Mondiala a Mediului. O zi in care constientizam mai mult decat oricand ca depinde de fiecare dintre noi sa pastram o planeta vie, sa reducem poluarea, sa producem energie cu resurse regenerabile, sa pastram resursele naturale pentru ca ele reprezinta sursa vietii”, au declarat reprezentantii subsidiarei locale a retelei de radio.

Noua campanie se adreseaza copiilor, care pot trimite poze cu desene realizate de ei, cu tema “Salvati Pamantul”.

“Ne dorim ca anul acesta copiii sa fie “Salvatorii Pamantului”. Cele mai inspirate idei de salvare a planetei vor fi premiate, dorind ca prin aceasta campanie sa aducem problemele de mediu in atentia generatiilor viitoare. Ii provocam pe cei mici, cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, sa realizeze un desen cu tema “Salvati Pămantul” si sa ni-l trimita prin mail impreuna cu o scurta poveste a acestui desen”, au precizat reprezentantii RFI Romania.

Premii – “Jucaria Verde” a anului

Fiecare dintre micii participanti la campanie va primi automat un puzzle personalizat Ziua Mondiala a Mediului.

De asemenea, fiecare idee va fi postata pe site-ul RFI Romania impreuna cu povestea desenului.

Participantii care vor strange cele mai multe like-uri pe pagina special creata pentru ei de pe www.rfi.ro vor fi premiati zilnic cu un joc modular “Instalatie Eoliana”, joc nominalizat la Toy Fair 2011 la categoria “Jucaria Verde” a anului.

Printre activitatile similare initiate de RFI Romania se numara campania organizata cu ocazia PARK(ing) Day, ziua in care initiatorii au transformat parcarile din marile aglomeratii urbane in parcuri, sau cea cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, care au strans sute de adepti in Capitala si alte orase din tara.

De Ziua Mondiala a Mediului, pe 5 iunie, RFI Romania va realiza o expozitie cu cele mai inspirate desene ale micilor salvatori.

Gabriel Botezatu

CIteste si:

Milioane de oameni pentru “Ziua Pamantului”
 

Comentarii

comentarii