Cora Ball, mingea care adună microfibrele și firele de păr din mașina de spălat

Cora Ball a fost creată din inspirația dată de corali, care filtrează apele mărilor și oceanelor. Concepută din plastic reciclat și reciclabil, care captează microfibrele și firele de păr din mașina de spălat, mingea le împiedică să mai ajungă hrană pentru pești și, deci, și pentru oameni.

Cora Ball

Confecționată din plastic moale și elastic, 100% reciclat și reciclabil, Cora Ball se învârte o dată cu hainele din mașina de spălat. Astfel, microfibrele care sunt uneori de cinci ori mai mici decât un fir de păr, se înfășoară de brațele mingii și, atunci când ajung la dimensiunile de a putea și văzute și adunate, sunt aruncate la coșul de gunoi.

Mingea a fost special gândită ca să nu producă și mai multe microfibre. Astfel, materialul din care este fabricată este unul moale și elastic, iar cercurile din exterior, care vin direct în contact cu hainele, nu au striații.

Producătorii nu recomandă folosirea mingii împreună cu articole vestimentare din dantelă, ciucuri, cu secțiuni croșetate sau tricotate, pentru că s-ar putea strica. Dacă totuși trebuie spălate la un loc cu celelalte haine, acestea trebuie puse într-un săculeț pentru haine delicate. Bretelele sutienelor și bikinilor s-ar putea să se înfășoare de brațele accesoriului, dar pot fi desfăcute cu ușurință, atât timp cât nu sunt din dantelă.

zonia.ro

Potrivit unui studiu independent, realizat de Universitatea din Toronto, Cora Ball prinde 26% dintre microfibrele eliminate de hainele dintr-o încărcătură. Eficiența mingii depinde de cât de încărcată este mașina, de frecvența spălărilor și de prezența părului de animale (care ajută la captarea fibrelor).

Oamenii de știință au recomandat folosirea mingii alături de LUV-R, care este un filtru care se montează în exteriorul mașinii și care oprește, în medie, 87% dintre microfibre. Totuși, Cora Ball reușește să capteze cele mai mici microfibre, astfel încât cele două produse se completează unul pe celălalt.

microfibre

„Găsim aceste mici fibre în mostre din râuri, în pământ, în lacuri și oceane, în sedimente, în apele adânci ale mării, în gheața arctică, în fructele de mare, în apa de băut și în sare. Laboratorul nostru găsește uneori peste 100 de microfibre într-un singur pește. O astfel de expunere pe scară largă crește îngrijorările privind efectele asupra vieții sălbatice și a sănătății omului”, a declarat Chelsea Rochman de la Universitatea din Toronto, co-autoarea studiului despre cele două produse, potrivit Forbes.

Compania estimează că, dacă 10% din gospodăriile din America ar folosi o astfel de minge, echivalentul a 30 de milioane de sticle de plastic ar fi împiedicate să ajungă în căile navigabile publice (suficiente sticle cât să lege New York-ul de Londra).

https://www.youtube.com/watch?v=czr_J1XUWhQ

În prezent, producătorii Cora Ball lucrează alături de parteneri să transforme microfibrele captate de minge în haine noi sau în produse mult mai durabile.  

spot_img

Ultimele știri