Corona va deveni primul brand de bere care va înlocui inelele de plastic cu cele de carton

in Business, EcoLIFESTYLE 11 December 2018 190 Views

La începutul lui 2019, baxurile de șase doze de bere Corona care vor fi vândute într-un oraș din Mexic nu vor mai fi unite de inele din plastic, ci dintr-un carton care, atunci când e aruncat, se transformă în material organic.

Corona va deveni primul brand de bere care va înlocui inelele de plastic cu cele de carton

Corona va testa ├«n Tulum, Mexic, acolo unde are sediul principal, inele pentru baxurile de ╚Öase doze care sunt confec╚Ťionate din fibre biodegradabile pe baz─â de plante, combinate cu de╚Öeuri ╚Öi materiale compostabile. Atunci c├ónd se descompun, se transform─â ├«n material organic ╚Öi nu d─âuneaz─â vie╚Ťii marine.

Inelele eco, numite E6PR (Eco Six Pack Rings) au fost inventate de compania Saltwater Brewery din Florida ╚Öi finan╚Ťate printr-o campanie pe Kick-starter. Ini╚Ťial, ele erau confec╚Ťionate din resturi de gr├óu ╚Öi orz, ceea ce ├«nseamn─â c─â puteau fi consumate ├«n siguran╚Ť─â de animalele marine.

Green Report Shop Produse alimentare eco

Schimbarea pe care ╚Öi-o propune Corona, ├«ncep├ónd cu 2019, face parte dintr-un efort interna╚Ťional al ONG-ului Parley for the Oceans, care ├«ncearc─â s─â conving─â companiile s─â treac─â la ambalaje eco-friendly, pentru a reduce poluarea cu plastic.

ÔÇ×Plaja este parte din AND-ul brandului Corona ╚Öi am lucrat ├«mpreun─â cu Parley pentru a rezolva aceast─â problem─â din zonele de coast─â, unde plasticul se acumuleaz─âÔÇŁ, directorul Corona Better World Director, Evan Ellman, a transmis ├«ntr-un comunicat. ÔÇ×De asemenea, recunoa╚Ötem influen╚Ťa pe care o poate avea un brand precum Corona ├«n industrie ╚Öi, cu sprijinul Parley, alege solu╚Ťii scalabile, cum sunt inelele f─âr─â plastic pentru baxurile de ╚Öase doze, care pot deveni un nou standard pentru a evita cu adev─ârat plasticulÔÇŁ.

├Än septembrie, compania danez─â Carlsberg a anun╚Ťat c─â va renun╚Ťa la inelele din plastic care uneau dozele de bere. Promovat─â drept o premier─â mondial─â, solu┼úia propus─â de compania danez─â Carlsberg const─â ├«n lipirea cu adeziv a cutiilor de bere ├«n cadrul baxurilor, o ini┼úiativ─â care ar reduce cu peste 75% a plasticului utilizat la ambalarea produselor. Adezivul va putea fi reciclat ├«mpreun─â cu doza din aluminiu.

Un raport din 2015 ar─âta c─â americanii consumau 238 de miliarde de litri de bere, volum din care 50% era v├óndut la doze, care erau prinse cu inele din plastic. Acestea ajungeau, de cele mai multe ori, la groapa de gunoi sau ├«n oceane, unde func╚Ťionau ca ni╚Öte capcane pentru viet─â╚Ťile marine.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii