Corpora╚Ťiile caut─â alternative la plastic: Nestle vrea ambalaje 100% reutilizabile, iar Starbucks renun╚Ť─â la paiele de plastic

in Business, Poluare 11 July 201828 Views

Din ce ├«n ce mai multe companii ├«ncep s─â caute solu╚Ťii alternative pentru plasticul pe care ├«l genereaz─â prin produsele pe care le comercializeaz─â. Dup─â Lidl, Kaufland, Mc Donald’s, lan╚Ťul hotelier Hilton, alte dou─â mari companii au anun╚Ťat m─âsuri pentru reducerea consumului de plastic – Nestle ╚Öi Starbucks.

├Än fiecare an,┬áeuropenii genereaz─â 25 de milioane de tone de de╚Öeuri din plastic, ├«ns─â mai pu╚Ťin de┬á30┬á% sunt colectate pentru a fi reciclate. ├Än ├«ntreaga lume,┬áplasticul reprezint─â 85┬á% din de╚Öeurile de pe plaje. Efectele asupra s─ân─ât─â╚Ťii ale microplasticului din aer, din ap─â ╚Öi din alimente sunt ├«nc─â necunoscute.

ÔÇ×De╚Öeurile din plastic reprezint─â una dintre cele mai mari probleme de sustenabilitate cu care se confrunt─â actualmente umanitatea. Ea nu poate fi rezolvat─â dec├ót printr-o abordare colectiv─â. Suntem hot─âr├ó╚Ťi s─â g─âsim solu╚Ťii inovatoare pentru reducerea, reutilizarea ╚Öi reciclarea ambalajelor. Ambi╚Ťia noastr─â este de a realiza p├ón─â ├«n anul 2025 ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabileÔÇŁ, a declarat ├«ntr-un comunicat de pres─â, CEO-ul Nestle, Mark Schneider.

Compania spune c─â se concentreaza pe trei direc╚Ťii principale: eliminarea materialelor plastice nereciclabile; ├«ncurajarea utili─ârii materialelor plastice care permit un grad mai ridicat de reciclare; eliminarea sau schimbarea combina╚Ťiilor complexe de materiale pentru ambalaje.

ÔÇŁG─âsirea de solu╚Ťii pentru a ├«mpiedica ambalajul s─â ajung─â de╚Öeu ╚Öi s─â fie eliminat ├«n m─âri, oceane ╚Öi c─âi navigabile, reprezint─â una dintre misiunile-cheie ale angajamentului NestleÔÇŁ, se mai arat─â ├«n comunicatul companiei.

Starbucks renun╚Ť─â la paiele de plastic

Starbucks este o alt─â companie care a anun╚Ťat de cur├ónd c─â va ├«nlocui paiele de plastic cu un nou capac reciclabil ╚Öi de┬áalte op╚Ťiuni de paie din materiale alternative.┬áDecizia se bazeaz─â pe un angajament de 10 milioane de dolari pe care compania l-a f─âcut pentru a dezvolta la nivel global un pahar pentru b─âuturi complet reciclabil ╚Öi compostabil.

Compania Starbucks Coffee va elimina paiele de plastic de unic─â folosin╚Ť─â din cele peste 28.000 de magazine operate ╚Öi licen╚Ťiate, f─âc├ónd disponibil ├«n ├«ntreaga lume un capac f─âr─â pai sau paie din materiale alternative. Starbucks, cel mai mare retailer de alimente ╚Öi b─âuturi care a f─âcut un astfel de angajament global, anticipeaz─â c─â decizia va elimina mai mult de un miliard de paie de plastic pe an din cafenelele sale.

Starbucks a proiectat, dezvoltat ╚Öi fabricat un capac f─âr─â pai, care va fi folosit pentru cafeaua rece, ceai ╚Öi espresso. Capacul este disponibil ├«n prezent ├«n peste 8.000 de magazine din S.U.A. ╚Öi Canada pentru b─âuturile selectate. Capacul este, de asemenea, testat pentru b─âuturile Nitro ╚Öi pe pie╚Ťe precum China, Japonia, Singapore, Thailanda ╚Öi Vietnam. ├Än plus, Starbucks va ├«ncepe s─â ofere paie din materiale alternative – inclusiv h├órtie sau plastic compostabil – pentru b─âuturile Frappuccino, disponibile la cerere pentru clien╚Ťii care prefer─â sau au nevoie de un pai.

ÔÇŁClien╚Ťii din Seattle ╚Öi Vancouver vor fi primii care vor putea utiliza noile tipuri de capace, ├«ncep├ónd din aceast─â toamn─â, cu lans─âri pe etape ├«n Statele Unite ╚Öi Canada ├«n 2019. Lansarea global─â a capacului f─âr─â pai va continua ├«n Europa, unde capacele f─âr─â pai vor ajunge ├«n magazinele selectate din Fran╚Ťa ╚Öi Olanda, precum ╚Öi ├«n Marea Britanie unde taxa de 5 peni pentru paharele de h├órtie a fost introdus─â ├«n 950 de magazine, pentru a promova ├«n continuare reutilizareaÔÇŁ, se arat─â ├«ntr-un comunicat al companiei.

Paiele din plastic care ajung ├«n oceanele noastre au un efect devastator asupra speciilor. Pe m─âsur─â ce colabor─âm cu Starbucks ├«n ini╚Ťiativele de reducere a de╚Öeurilor, cum ar fi NextGen Consortium Cup Challenge ╚Öi WWF Cascading Materials Vision, sper─âm c─â al╚Ťii le vor urma exemplulÔÇŁ,┬áa declarat Erin Simon, Director de┬ácercetare, dezvoltare sustenabil─â ╚Öi ╚Ötiin╚Ťa materialelor la World Wildlife Fund, SUA.

În plus, Starbucks a dedicat anterior 10 milioane de dolari pentru a dezvolta și a contribui la crearea unui pahar pentru băuturile calde complet reciclabil și compostabil, în parteneriat cu Closed Loop Partners, prin intermediul NextGen Cup Consortium and Challenge.

Compania spune c─â mi╚Öcarea de eliminare a paielor de plastic de unic─â folosin╚Ť─â a ├«nregistrat o cre╚Ötere extraordinar─â la nivel global, consumatorii manifest├ónd un interes crescut pentru problema tot mai mare a de╚Öeurilor, din care paiele reprezint─â doar o parte.

Comentarii

comentarii