Corteva Agriscience preia 30% din acţiunile subsidiarei Evogene de agricultura organică

in Business, Companii 5 September 2019 45 Views

Corteva, companie pur agricolă, lider în domeniu, și Evogene, lider în biotehnologie și dezvoltator de produse inovatoare în domeniul științelor vieții, au anunțat o investiție Corteva care vizează filiala Evogene dedicată agriculturii organice, Lavie Bio.

Tranzacția va avea la bază un schimb de acțiuni, Corteva va oferi integral pachetul său de acțiuni de la Tava Biosciences, companie deținută total de Corteva, la care se va adăuga o infuzie de capital realizată de Corteva în Lavie. Prin pachetul de acțiuni Taxon Biosciences oferit și a infuziei de capital, Corteva va ajunge să dețină 30% din Lavie, în timp ce Evogene va deține restul pachetului de 70%.

„Ne bucură decizia Corteva, companie agricolă lider global, de a continua parteneriatul cu Lavie. Cred că avansul Corteva în materie de inovare în domeniul agricol și capacitățile complementare aduse de achiziționarea Taxon Biosciences, ajută Lavie în îndeplinirea misiunii de a îmbunătăți calitatea alimentelor, de a facilita agricultura sustenabilă și de a îmbunătăți productivitatea prin introducerea pe piață a unor produse agricole organice care au la bază microbiomul”, a declarat Ido Dor, CEO Lavie Bio,

Capacitățile Taxon Biosciences sunt de așteptat să ofere o valoare sinergică semnificativă companiei Lavie și să accelereze dezvoltarea de produse. Activele Taxon Biosciences, inclusiv colecția sa vastă de culturi microbiologice și lista de produse în faze avansate de dezvoltare, vor fi integrate portofoliului Lavie, accelerând abordarea companiei privind „proiectele care au la bază soluții biologice” și dezvoltarea de produse.

Investiția Corteva în Lavie oferă drepturi pentru Corteva în dezvoltarea produselor de porumb și soia, permițând, de asemenea, ca Lavie să beneficieze de accesul și poziția de lider global a Corteva pe piețele de porumb și soia.

„Tranzacția demonstrează angajamentul constant al Corteva în a aduce pe piață tehnologii noi și diversificate pentru clienți”, a declarat Susanne Wasson, Președintele platformei de afaceri pentru protecția plantelor de la Corteva Agriscience. „Suntem încântați să colaborăm cu Lavie Bio – lider în domeniul agriculturii organice – deoarece vom continua să accelerăm comercializarea de produse inovatoare centrate pe nevoile clienților din acest sector, categorie cu rată de creștere ridicată”, a continuat Wasson.

Agricultura organică presupune aplicarea externă a unor produse din surse naturale, biologice de tipul microbilor, dăunătorilor benefici, biochimicalelor și mineralelor pentru optimizarea sănătății plantei.

Lista de produse agricole organice include și biostimulatori care maximizează randamentul dat de o plantă și durabilitatea acestea, dar și pesticide pentru agricultura ecologică pentru controlul dăunătorilor. Agricultura organică este un segment cu creșteri susținute în piața de inputuri agricole.

Lavie se concentrează pe îmbunătățirea calității produselor alimentare, pe facilitarea agriculturii sustenabile și a creșterii productivității prin dezvoltarea de noi produse biologice agricole bazate pe microbiom.

Abordarea Lavie este unică prin faptul că utilizează o platformă proprie de Biologie Computațională Predictivă (CPB), dezvoltată de Evogene, utilizând volume mari de date și soluții informatice avansate la care adaugă descoperiri, optimizări și stadii de dezvoltare pentru crearea unei noi generații de produse pe bază de microbiom.

Lista de produse Lavie aflate în stadii avansate de cercetare adresează nevoi majore pentru culturile mari de tipul porumbului și grâului, dar și pentru culturile specializate, așa cum este cultura de struguri.

Corteva Agriscience este o companie globală, pur-agricultură, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității.

Evogene este o companie lider în biotehnologie care dezvoltă produse pentru principalele piețe în materie de științele vieții, utilizând o platformă unică de Biologie Computațională Predictivă, care conține informații științifice și tehnologii de calcul avansate.

Platforma este utilizată astăzi pentru identificarea si dezvoltarea de produse inovatoare pentru principalele domenii de activitate ale companiei (prin filiale sau divizii): produse chimice pentru domeniul agricol, soluții biologice pentru agricultură, soluții de tratare a semințelor, terapii pe baza microbiomului uman și producția de canabis medicinal.

Comentarii

comentarii