Costul unui sistem fotovoltaic de 3kWh, amortizat în 5 ani

in Business, Energie 7 August 2019 190 Views

Pentru un utilizator casnic, costul de instalare pentru un sistem fotovoltaic format din zece panouri fotovoltaice care produc 3kWh de energie electric─â este estimat la aproximativ 5.000 euro, iar investi╚Ťia poate fi amortizat─â ├«n cinci ani, spune Dan Tudose, manager ╚Öi ac╚Ťionar majoritar E-acumulatori.ro.

Dan Tudose, manager E-acumulatori.ro

Potrivit reprezentantului E-acumulatori.ro, acest tip de sistem acoper─â ├«ntre 70% – 80% din energia necesar─â consumului unei case. Durata de via╚Ť─â a unui sistem fotovoltaic este de cel pu╚Ťin 20 de ani fiind o investi╚Ťie transmisibil─â ╚Öi care cre╚Öte valoarea unei locuin╚Ťe.

Exist─â un poten╚Ťial ├«nc─â neatins pe pia╚Ťa din Rom├ónia pentru instalarea ╚Öi producerea de sisteme de energie verde. Rom├ónii sunt interesa╚Ťi de produse noi ╚Öi inovative care s─â aduc─â directe beneficii asupra costurilor. ├Än acela╚Öi timp, este nevoie de o mai mare con╚Ötientizare la nivelul mediului de afaceri prin care companiile ╚Öi investitorii s─â fie convin╚Öi de utilitatea schimb─ârii mixului de energie ╚Öi de a utiliza c├ót mai mult energie furnizat─â din surse alternative ╚Öi regenerabile, cu un impact c├ót mai mic asupra mediului ├«nconjur─âtorÔÇť, a completat Dan Tudose.

Ministerul Mediului, Ministerul Dezvolt─ârii ╚Öi AFM exclud de la finan╚Ťare o bun─â parte din poten╚Ťialii beneficiari ai programului pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Comentarii

comentarii