Costume de baie fabricate din nailon reciclat de la plasele de pescuit

in EcoLIFESTYLE 25 November 2016 180 Views

Pentru cine e îndrăgostit de înot, costumele de baie nu prezintă un interes numai vara. În plus, deșeurile care umplu mările și oceanele ar trebui să ne preocupe tot anul. Prin urmare, invenția brandului Volcom, de a crea costume de baie din nailon reciclat care provine de la plasele de pescuit abandonate, este de bun augur.

Costume de baie fabricate din nailon reciclat provenit de la plasele de pescuit

Volcom, un brand care produce vestimentație sport pentru surf, skate și snowboard, a anunțat că va avea un parteneriat cu Aquafil, o companie italiană care reciclează deșeurile și le transformă în fibre ca și cum ar fi noi.

Scopul colaborării este crearea, în 2017, a unei linii de costume de baie realizate 78 la sută din nailon reciclat provenit din plasele de pescuit abandonate. Această colecție, care poartă numele de „Simply Solid”, va conține costume de baie din două bucăți, slipuri, costume dintr-o piesă, bluze cu mâneci lungi și pantaloni scurți. Prețurile vor fi între 32 și 85 de dolari.

„Am vrut ca această colecție să fie mai mult decât despre niște piese vestimentare frumoase și funcționale, așa că faptul că este creată din plase de pescuit recuperate stabilește o legătură naturală cu cultura surfului, care înțelege pe deplin ce înseamnă să păstrăm oceanele curate”, a scris compania într-un comunicat.

Costume de baie fabricate din nailon reciclat provenit de la plasele de pescuit

Aquafil face firele, numite Econyl, din plasele de pescuit din nailon colectate din gropile de gunoi sau din curățarea oceanelor. Sistemul de recuperare de nailon pe care îl deține compania obține un material comparabil cu nailonul nou. În plus, Econyl poate fi reciclat de un număr infinit de ori, fără a-și pierde calitățile.

„Am știut că trebuie să ne transformăm modelul tradițional de business într-unul circular pentru a face față provocărilor dintr-o piață care se schimbă cu rapiditate. Se pare că liniile de producție în care obiectele sunt fabricate, folosite și aruncate nu mai sunt sustenabile”, a declarat Giulo Bonazzi, managerul Aquafil.

În jur de 640.000 de tone de plase de pescuit sunt pierdute sau abandonate în fiecare an, ducând la moartea peștilor, rechinilor, broaștelor țestoase, delfinilor și alte specii acvatice. În plus, industria textilă din Europa și din Statele Unite produce anual mai mult de un milion de tone de deșeuri de nailon.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=InNhHpZafqc]

Pantofi sport făcuți din sticle de plastic

Se pare că reciclarea deșeurilor și transformarea lor într-un bun este un trend, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Până la finalul lunii noiembrie, Adidas estimează ca va vinde 7.000 de perechi de pantofi sport făcuți dintr-un material care provine din reciclarea deșeurilor de plastic adunate de pe coastele Maldivelor.

O pereche de adidași este confecționată 95% din plastic cules din ocean și 5% din poliester reciclat. Fiecare pereche de pantofi sport UltraBoost Uncaged Parley conține plasticul echivalent cu 11 sticle de plastic.

Comentarii

comentarii