Costume de baie fabricate din nailon reciclat de la plasele de pescuit

in EcoLIFESTYLE 25 November 2016 239 Views

Pentru cine e ├«ndr─âgostit de ├«not, costumele de baie nu prezint─â un interes numai vara. ├Än plus, de╚Öeurile care umplu m─ârile ╚Öi oceanele ar trebui s─â ne preocupe tot anul. Prin urmare, inven╚Ťia brandului Volcom, de a crea costume de baie din nailon reciclat care provine de la plasele de pescuit abandonate, este de bun augur.

Costume de baie fabricate din nailon reciclat provenit de la plasele de pescuit

Volcom, un brand care produce vestimenta╚Ťie sport pentru surf, skate ╚Öi snowboard, a anun╚Ťat c─â va avea un parteneriat cu Aquafil, o companie italian─â care recicleaz─â de╚Öeurile ╚Öi le transform─â ├«n fibre ca ╚Öi cum ar fi noi.

Scopul colabor─ârii este crearea, ├«n 2017, a unei linii de costume de baie realizate 78 la sut─â din nailon reciclat provenit din plasele de pescuit abandonate. Aceast─â colec╚Ťie, care poart─â numele de ÔÇ×Simply SolidÔÇŁ, va con╚Ťine costume de baie din dou─â buc─â╚Ťi, slipuri, costume dintr-o pies─â, bluze cu m├óneci lungi ╚Öi pantaloni scur╚Ťi. Pre╚Ťurile vor fi ├«ntre 32 ╚Öi 85 de dolari.

ÔÇ×Am vrut ca aceast─â colec╚Ťie s─â fie mai mult dec├ót despre ni╚Öte piese vestimentare frumoase ╚Öi func╚Ťionale, a╚Öa c─â faptul c─â este creat─â din plase de pescuit recuperate stabile╚Öte o leg─âtur─â natural─â cu cultura surfului, care ├«n╚Ťelege pe deplin ce ├«nseamn─â s─â p─âstr─âm oceanele curateÔÇŁ, a scris compania ├«ntr-un comunicat.

Costume de baie fabricate din nailon reciclat provenit de la plasele de pescuit

Aquafil face firele, numite Econyl, din plasele de pescuit din nailon colectate din gropile de gunoi sau din cur─â╚Ťarea oceanelor. Sistemul de recuperare de nailon pe care ├«l de╚Ťine compania ob╚Ťine un material comparabil cu nailonul nou. ├Än plus, Econyl poate fi reciclat de un num─âr infinit de ori, f─âr─â a-╚Öi pierde calit─â╚Ťile.

ÔÇ×Am ╚Ötiut c─â trebuie s─â ne transform─âm modelul tradi╚Ťional de business ├«ntr-unul circular pentru a face fa╚Ť─â provoc─ârilor dintr-o pia╚Ť─â care se schimb─â cu rapiditate. Se pare c─â liniile de produc╚Ťie ├«n care obiectele sunt fabricate, folosite ╚Öi aruncate nu mai sunt sustenabileÔÇŁ, a declarat Giulo Bonazzi, managerul Aquafil.

├Än jur de 640.000 de tone de plase de pescuit sunt pierdute sau abandonate ├«n fiecare an, duc├ónd la moartea pe╚Ötilor, rechinilor, broa╚Ötelor ╚Ťestoase, delfinilor ╚Öi alte specii acvatice. ├Än plus, industria textil─â din Europa ╚Öi din Statele Unite produce anual mai mult de un milion de tone de de╚Öeuri de nailon.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=InNhHpZafqc]

Pantofi sport f─âcu╚Ťi din sticle de plastic

Se pare c─â reciclarea de╚Öeurilor ╚Öi transformarea lor ├«ntr-un bun este un trend, ceea ce nu poate dec├ót s─â ne bucure. P├ón─â la finalul lunii noiembrie, Adidas estimeaz─â ca va vinde 7.000 de perechi de pantofi sport f─âcu╚Ťi dintr-un material care provine din reciclarea de╚Öeurilor de plastic adunate de pe coastele Maldivelor.

O pereche de adida╚Öi este confec╚Ťionat─â 95% din plastic cules din ocean ╚Öi 5% din poliester reciclat. Fiecare pereche de pantofi sport UltraBoost Uncaged Parley con╚Ťine plasticul echivalent cu 11 sticle de plastic.

Comentarii

comentarii