Cotidianul: Costanda, amenintat cu exproprierea parcului Bordei

in Uncategorized 19 October 2007 76 Views

Guvernul are in lucru un proiect de lege care prevede ca parcul Bordei sa fie declarat de utilitate publica.
Ministerul Mediului, Attila Korodi, sustine ca Executivul, dar si parlamentarii, lucreaza la un proiect prin care omul de afaceri Costica Costanda sa fie expropriat in cazul parcului Bordei. "Se lucreaza la aceasta varianta pentru a se salva parcul. Daca va fi aprobat, proprietarul va fi expropriat si despagubit", a declarat Attila Korodi.
Avocatul omului de afaceri, Traian Briciu, a declarat in replica la proiectul Guvernului ca ceea ce fac autoritatile acum este un "joc politic de imagine". "Ca sa uitam de caltabosi, autoritatile scot la rampa alte subiecte. Daca Guvernul va declara parcul Bordei de utilitate publica, desi ei nu au facut nici o investitie pe acel teren de mai bine de zece ani, domnul Costica Costanda va accepta sa fie expropriat daca va primi o despagubire justa", a declarat Traian Brciu.

Despre ordonanta de urgenta care interzice orice lucrari de constructie pe un spatiu verde si anuleaza deciziile de desfiintare a spatiilor verzi, recent aprobata, avocatul spune ca nu se poate aplica retroactiv. Documentul prevede inclusiv ca actele administrative sau juridice prin care destinatia initiala a acestor suprafete a fost schimbata sa fie declarate nule, decizie care ar putea influenta si situatia parcului Bordei.

Pentru mai multe informatii viziteazaCotidianul

Comentarii

comentarii