Cotidianul: Deputatii si senatorii dau liber la constructiile pe spatiile verzi, cu binecuvantare de la Ministerul Mediului

in Uncategorized 28 February 2009 74 Views

Un nou proiect de lege care lasa portite pentru construirea pe spatiile verzi a fost deja aprobat de Comisia de mediu si amenajarea teritoriului din Senat, in timp ce o ordonanta data de guvernul Tariceanu, mai restrictiva, este tinuta in loc de deputati. Intelegerea s-a facut intre PSD si PDL.
Parcul Bordei

Parcul Bordei
Ordonanta pe care parlamentarii PSD si PDL vor s-o blocheze era menita sa stopeze constructii in parcuri, cum a fost cazul parcului Bordei
Comisia de mediu a Camerei Deputatilor a amanat in urma cu cateva zile discutarea proiectului de lege privind aprobarea Ordonantei 114/2008, care interzicea construirea pe spatiul verde. Solicitarea a venit de la Ministerul Mediului, prezent in sedinta comisiei prin secretarul sau de stat Dan Cirlan, iar motivul a fost ca in Senat se discuta un alt proiect de lege, care prevede modificarea Legii 24/2007, ce reglementeaza administrarea spatiilor verzi urbane.

“Am amanat discutarea acestui proiect de lege pe motiv ca mai exista unul care se discuta acum la Senat. Daca s-ar aproba acest proiect, s-ar crea un paralelism juridic”, sustine presedintele Comisiei de amenajare a teritoriului si echilibru ecologic a Camerei Deputatilor, Sulfina Barbu.

Surse din cadul aliantei PSD – PDL sustin insa ca motivul real al amanarii votului pentru ordonanta spatiilor verzi este ca Executivul nu ar mai sustine-o, pe motiv ca aceasta “este prea drastica si incalca dreptul la proprietate”.
 

Comentarii

comentarii