Criza climatic─â va costa marile companii ale lumii 1 trilion de dolari

in Business, Schimb─âri Climatice 7 June 2019 88 Views

Peste 200 dintre cele mai mari companii ale lumii anticipeaz─â costuri de 1 trilion de dolari legate de criza climatic─â, conform unei noi analize.

Noul raport realizat de organiza╚Ťia caritabil─â CDP sugereaz─â c─â marile companii subestimeaz─â ├«n mod constant efectele pe care criza climatic─â le va avea asupra afacerilor. Multe companii nu iau ├«n considerare daunele catastrofale care vor avea loc f─âr─â luarea unor m─âsuri rapide de reducere a emisiilor, relateaz─â Reuters.

Majoritatea acestor costuri sunt anticipate în decursul a următorii cinci ani.

ÔÇ×Numerele pe care le vedem sunt deja extrem de mari, dar este clar c─â acesta este doar v├órful aisbergului.ÔÇŁ, a declarat Bruno Sarda, pre╚Öedinte CDP America de Nord.

Peste 7.000 de companii au prezentat c─âtre CDP rapoarte care analizau riscurile ╚Öi oportunit─â╚Ťile crizei climatice, ├«ns─â CDP atrage aten╚Ťia c─â unele dintre cele mai mari companii ale lumii nu au r─âspuns ╚Öi nu au acordat aten╚Ťia cuvenit─â acestei probleme.

Cele mai mari 215 companii care au răspuns au identificat costuri în valoare de aproape 970 de miliarde de dolari din cauza crizei climatice.

Companiile au identificat o oportunitate ├«n combaterea crizei climatice ├«n valoare de 2.1 trilioane de dolari. Multe oportunit─â╚Ťi constau ├«n tranzi╚Ťia c─âtre vehicule cu emisii sc─âzute ╚Öi energie regenerabil─â. Companiile petroliere au identificat poten╚Ťiale oportunit─â╚Ťi ├«n valoare de 140 de miliarde de dolari, de cinci ori mai mult dec├ót valoarea riscurilor identificate, de 25 de miliarde de dolari.

ÔÇ×R─âspunsul nostru colectiv la schimb─ârile climatice este mai urgent ca oric├ónd, ╚Öi este clar c─â m─âsurile luate de corpora╚Ťii nu mai pot fi am├ónate. Este foarte ├«ncurajator c─â aceste companii raporteaz─â c─â valoarea poten╚Ťial─â a oportunit─â╚Ťilor climatice este mai mare dec├ót costurile.ÔÇŁ, a declarat Nicolette Bartlett, de la CDP. ┬á

Comentarii

comentarii