Criza petrolului schimbă modelul de business al ExxonMobil. Compania interesată de biocombustibili

Gigantul petrolier ExxonMobil va cerceta noi modalități de a produce biocombustibili din deșeuri agricole, după ce a semnat un parteneriat cu producătorii de biodiesel Renewable Energy Group (REG).

ExxonMobil

REG a dezvoltat o tehnologie brevetată care convertește zaharurile în biocombustibili într-un proces de fermentare care utilizează tehnici similare cu producerea de etanol. Noul proiect de cercetare, dezvoltat de Exxon și REG,  încercă să adapteze acest proces pentru a prelucra zaharurile din surse non-alimentare, cum ar fi deșeuri agricole.

„Aceasta cercetare este doar una dintre modalitățile prin care ExxonMobil poate identifica potențiale tehnologiilor inovatoare de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, creșterea surselor de energie și realizarea altor beneficii pentru mediu. Știința este extrem de complexă, dar sperăm să identificăm noi surse de aprovizionare cu energie la prețuri accesibile pentru întreaga lume, care nu au un impact major asupra aprovizionării cu alimente”, a declarat vice-presedinte ExxonMobil, Vijay Swarup.

Vestea vine în aceeași săptămână în care ExxonMobil a lansat raportul său pe 2016 privind evoluția sectorului energetic. Compania estimează că ponderea la nivel mondial a energiei electrice generată de cărbune este de așteptat să scadă la aproximativ 30% până în 2040, față de nivelul de 40% stabilit în 2014.

De asemenea, se preconizează că emisiile globale de carbon legate de producția de energie vor atinge punctul culminant 2030, după care vor începe să descrească. Emisiile provenite de la țările memebre ale Organizației  pentru Cooperare Economică și Dezvoltare vor scădea cu aproximativ 20% până în 2040.

În ciuda aceastor predicții aparent pozitive, perspectivele nu țin cont de faptul că este de așteptat o creștere a populației cu aproximativ 2 miliarde de oameni , care va genera o cererea de energie la nivel mondial cu 25% mai mare,  ceea ce înseamnă că, în special în țările în curs de dezvoltare, va fi necesară folosirea combustibililor fosili.

spot_img

Ultimele știri