CSR:” Camera multisenzorială”, un proiect susținut de Fundația Orange

in Business 29 October 2014 783 Views

Camera multisenzorială –  Credit foto: Fundația Orange România

”Camera multisenzorială de la Liceul Moldova”, Târgu Frumos, realizată în cadrul proiectului „Culori dincolo de umbre”, finanțat cu suma de 95.519 lei de Fundația Orange România, prin programul „Lumea prin culoare și sunet”, ediția 2014, se va desfășura pe o perioadă de 6 luni, timp în care vor fi acordate servicii terapeutice pentru 120 de elevi cu deficiențe de vedere.

Activitățile realizate cu copiii cu deficiențe senzoriale în cadrul unei camere de stimulare au un rol deosebit în terapiile efectuate. Suntem încrezători că acest proiect va aduce beneficii importante elevilor Liceului Special Moldova, contribuind astfel la recuperarea și mai departe la integrarea lor socială”, a spus Simona Penescu, coordonator Comunicare la Fundația Orange.

Ca activități conexe în proiect, liceul va elabora un Ghid de bune practici pentru utilizarea echipamentelor din cadrul camerei și va organiza o serie de sesiuni de informare și conștientizare privind beneficiile implementării proiectului, atât la nivelul instituției, cât și la nivelul comunității locale.

Ne bucurăm foarte mult că Liceul Moldova, una dintre cele mai importante unități de învățământ special din țară, va putea oferi de acum încolo elevilor săi terapii în cadrul camerei multisenzoriale. Aceste terapii vor avea o contribuție importantă la procesul de recuperare a copiilor. Mulțumim Fundației Orange România pentru sprijinul acordat în realizarea practică a acestui proiect foarte important pentru liceul nostru”, a declarat profesor Margareta Pristavu, director al Liceului Special „Moldova”.

Comentarii

comentarii