CSR: Mercedes-Benz și Cercetașii României, de 5 ani împreună la drum

Mercedes-Benz România continuă, de 5 ani, parteneriatul cu Cercetașii României, în calitate de Mașină Oficială a Evenimentelor Naționale și Internaționale, desfășurate de Organizația Națională “Cercetașii României”.

Până la finalul lunii august, autovehiculele Mercedes-Benz Citan, Sprinter și Vito vor fi la dispoziția cercetașilor, pentru călătorii și activități logistice, desfășurate în cele mai bune condiții.

Respect pentru mediu și comunitate

Cercetașii României reprezintă un model de urmat în societate pentru oricine, la nivel personal sau ca parte a unei companii, prin devotamentul lor față de mediul înconjurător, respectul pentru comunitate, spiritul civic și dedicarea cu care aceștia pornesc la drum, în toate acțiunile întreprinse. De 5 ani, ne bucurăm de această colaborare frumoasă și suntem mândri să susținem în acțiunile lor mii de tineri din toată țara, curajoși și dornici de cunoaștere și autodezvoltare, și să identificăm în acest parteneriat valorile brand-ului Mercedes-Benz: excelență, responsabilitate și fascinație”, declară Boris Billich, CEO, Mercedes-Benz România.

Mercedes-Benz România se alătură și anul acesta inițiativelor educaționale de tip cercetășesc, în calitate de Mașină Oficială, sprijinind Festivalul de Campuri Cercetășești. Desfășurat în perioada iulie – septembrie 2014, festivalul coordonat de Organizația Națională “Cercetașii României” numără ca prezență și participare în cadrul campurilor educaționale peste 700 de copii și tineri din peste 30 de județe din întreaga țară.

De 5 ani, alături de ”Cercetașii României”
Mercedes-Benz România își reconfirmă angajamentul de 5 ani față de Cercetașii României, împărtășind prioritatea pentru siguranță, responsabilitate și grija pentru comunitate. Cu sistemele tehnologice dedicate siguranței la standarde tot mai înalte, implementate în autovehiculele comerciale Mercedes-Benz, compania garantează cel mai ridicat nivel de protecție posibil pentru tinerii cercetași.

Festivalul de Campuri Cercetășești a debutat duminică, 27 iulie, prin deschiderea Campului Național de Lupișori (adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani), derulat în Țara Făgărașului. Aventura cercetașilor continuă în campurile naționale tradiționale adresate Temerarilor (11-14 ani) și Exploratorilor (15-18 ani). În luna august, la Sibiu, va fi găzduit Campul de artă, meșteșuguri și pricepere (18-26 august – Centrul Cercetășesc Nocrich – H.C. Habermann, Sibiu), în timp ce localitatea Cioclovina din Hunedoara va fi spațiul de desfășurare a activităților de explorare a Munților Orăștiei – Campul “Castra Exploratorum” (2-20 august)”, potrivit Mercede-Benz România.

Două autovehiculele comerciale ușoare Mercedes-Benz Vito, un Citan și un Sprinter vor fi la dispoziția cercetașilor pe întreaga perioadă de desfășurare a festivalului, pentru a le oferi tot confortul și siguranța necesară în transportul persoanelor și materialelor în campurile educaționale din această vară”, potrivit reprezentanților companiei.

Mașinile alese de cercetași
au consum și emisii reduse

Autovehiculele comerciale Mercedes-Benz alese de cercetași sunt variantele optime pentru parcurgerea unor distanțe lungi sau pentru expediții, pe trasee cât mai variate. Autovehiculele Mercedes-Benz asigură o flexibilitate ridicată, robustețe și dinamică, la care se adaugă siguranță maximă în orice condiții de drum. Mai mult, Mercedes-Benz acordă o atenție deosebită mediului înconjurător, utilizând tehnologii ce pot eficientiza consumul de carburant și reduce emisiile.

Parteneriatul dintre Mercedes-Benz România și Cercetașii României a început în 2010, când autovehiculele Mercedes-Benz i-au susținut pe Lupișori, Temerari, Exploratori și Seniori în aventurile lor. În 2012, Mercedes-Benz România s-a implicat în cea mai mare expediție cercetășească a anului, organizând mai multe momente dedicate, printre care “Capturarea steagului” și Atelierul de Speologie.

În 2013, Mercedes-Benz România a celebrat, alături de cercetași, Evenimentul Național al Centenarului, la Palatul Mogoșoaia. În cadrul evenimentelor cercetășești dedicate educației nonformale, Mercedes-Benz România a susținut o serie de acțiuni speciale și un workshop exclusiv, moderat de Cătălin Ştefănescu, încurajând tinerii să se îndrepte către educație și cultură. Totodată, Mercedes-Benz România a testat creativitatea cercetașilor, invitându-i să împărtășească cel puțin 100 de motive pentru care merită să fii cercetaș”, afirmă reprezentanții Mercedes Benz România.

Cercetașii României,
3.200 de membri și 71 de filiale

Organizația Națională “Cercetașii României” (www.scout.ro), prescurtat ONCR, este cea mai mare mișcare neguvernamentală de tineret din România, cu circa 3.200 de membri în 71 de centre locale (filiale) răspândite în toată țara. Fiecare dintre aceste centre își planifică propria activitate în funcție de specificul local și de interesele și aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală și încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetățeni responsabili ai comunităților în care trăiesc.

Organizația națională este, de asemenea, integrată în cercetășia mondială prin apartenența ei ca membru fondator și membră cu drepturi depline a Organizației Mondiale a Mișcării Scout (www.scout.org) și este singura din țară recunoscută ca atare. Organizația mondială numără în prezent peste 31.000.000 membri activi în 216 țări și teritorii și reprezintă 4.42% din populația Globului.

Misiunea Cercetășiei în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune și o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniți ca indivizi și joacă un rol constructiv în societate.

spot_img

Ultimele știri