Culmea eficienței energetice: bicicletă fixă și mașină de spălat, 2 în 1

in Energie 8 March 2016 460 Views

Ce ați zice dacă, în timp ce ați scăpa de calorii, pedalând pe o bicicletă de interior, v-ați putea spăla și rufele? La propriu. Ideea aparține unor studenți chinezi și ar putea fi adoptată în curând pe scară largă de către managerii sălilor de sport din întreaga lume, conform EcoWatch.

bicicleta masina de spalat produs

Reducerea consumului de energie este un subiect de interes, deopotrivă pentru producători și pentru consumatori. Însă, indiferent de capitalul de imagine câștigat de primii sau de economia realizată de cei din urmă, este puțin probabil ca un consumator să fie dispus să renunțe la propriul confort, de dragul mediului.

O echipă de studenți chinezi a demonstrat însă că eficientizarea energetică nu este întotdeauna condiționată de renunțarea la un beneficiu adus de un produs. Ei au creat o bicicletă de interior care este, simultan, și mașină de spălat. Cu ajutorul ei, utilizatorii își pot spăla hainele murdare, în timp ce fac mișcare. Energia generată prin pedalare este fie folosită direct, fie stocată pentru utilizări ulterioare. Iată cum motivează creatorii ei utilitatea:

Mașina de splălat Tuvie dă conceptului spin cycle (program al mașinii de spălat, n.r.) un cu totul alt înțeles. Produsul se adresează atât atleților foarte ocupați, cât și celor care vor să facă economie la factura energetică. E o bicicletă de spinning, a cărei roată din față a fost înlocuită cu o cuvă de mașină de spălat. În timp ce pedalezi, aceasta se învârte și curăță hainele.

roata bicicleta masina de spalat

baterie bicicleta masina de spalat

Singurul inconvenient pare să fie cantitatea redusă a hainelor care încap în mașină. Desingerii nu menționează însă detalii despre modul de alimentare cu apă sau despre necesitatea conectării la sistemul de canalizare. Cu toate acestea, e posibil ca, în viitor, sălile de sport să ofere și servicii de curățătorie ecologică.

Bicicleta masina de spalat

Ideea de a folosi energia generată în timpul pedalării nu este una nouă. Un antreprenor britanic și altul american s-au gândit să o utilizeze pentru a transforma o bicicletă normală într-una electrică, iar o echipă de antreprenori americani și alta de antreprenori mexicani au propus captarea și folosirea energiei pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

 

Citește și:

VIDEO 9 invenții care i-au entuziasmat pe bicicliști în 2015

VIDEO GeoOrbital a reinventat roata de la bicicletă

VIDEO Omni Wheel poate transforma orice bicicletă într-una electrică în 30 de minute

Bicicleta din bambus care convertește energia cinetică în energie electrică

Comentarii

comentarii