Cum cre╚Öti performan╚Ťele centralei termice pe timp de iarn─â

in Business, EcoLIFESTYLE, Energie 5 December 2017 3,633 Views

Func╚Ťionarea eficient─â a centralei termice pentru ob╚Ťinerea unui randament ridicat ╚Öi a unui consum c├ót mai mic reprezint─â o prioritate pentru cei mai mul╚Ťi utilizatori din Rom├ónia. Pentru cre╚Öterea eficien╚Ťei ╚Öi a performan╚Ťei centralei ace╚Ötia pot monta┬áaccesorii de conectivitate ╚Öi termoreglare care asigur─â ╚Öi controlul de la distan╚Ť─â. Accesoriile variaz─â de la senzori de exterior, p├ón─â la termostate de interior cu tot mai multe func╚Ťionalit─â╚Ťi.

O func╚Ťionare optimizat─â a centralei poate fi ob╚Ťinut─â ╚Öi prin intermediul unor programe presetate pentru momentele ├«n care suntem acas─â ╚Öi cele ├«n care suntem la serviciu, c├ónd nu este nevoie s─â men╚Ťinem o temperatur─â de confort ├«n cas─â. To╚Ťi ace╚Öti pa╚Öi ne ajut─â la ob╚Ťinerea unor economii importante la factura de gazeÔÇŁ, a declarat C─ât─âlin Dr─âguleanu, Country Manager Ariston Thermo Rom├ónia.

Reducerea pierderilor de aer cald este o alt─â modalitate de cre╚Ötere a randamentului centralei termice pe gaz. ├Än acest sens, speciali╚Ötii recomand─â verificarea izola╚Ťiei geamurilor, a u╚Öilor de intrare ╚Öi a altor elemente constructive ale imobilului. De asemenea, este recomandat ca radiatoarele s─â nu fie acoperite cu obiecte ce pot bloca schimbul de c─âldur─â.

steinelshop.ro/

Accesoriile de termoreglare pot aduce economii de până la 10%

Pentru o mai bun─â func╚Ťionare ╚Öi un randament crescut al centralei termice este recomandat─â instalarea accesoriilor de termoreglare. Orice central─â accept─â astfel de dispozitive, iar ├«n ceea ce prive╚Öte costurile, acestea pornesc de la 100 lei pentru un termostat simplu sau o sond─â de exterior ╚Öi pot ajunge p├ón─â la 900 lei, dac─â vorbim de un accesoriu ce poate fi controlat prin intermediul unei aplica╚Ťii mobile.

Cum preg─âte╚Öti centrala termic─â pentru ÔÇ×vacan╚Ť─â de iarn─âÔÇŁ

Potrivit speciali╚Ötilor preg─âtirea centralei pentru perioada de vacan╚Ť─â este esen╚Ťial─â. ├Änainte de a pleca de acas─â este recomandat ca centrala s─â fie l─âsat─â ├«n priz─â ╚Öi s─â se activeze, din central─â sau dispozitive externe, programul de vacan╚Ť─â, ceea ce ├«nseamn─â reglarea temperaturilor interioare la 18-19 grade. De asemenea, func╚Ťiile de siguran╚Ť─â, precum cea de anti-├«nghe╚Ť ╚Öi anti-blocare, trebuie s─â fie active pe durata ├«n care utilizatorul lipse╚Öte de acas─â pentru a preveni situa╚Ťii nepl─âcute. ├Än acest fel, timpul de re├«nc─âlzire, la ├«ntoarcerea din vacan╚Ť─â, va fi scurt ╚Öi f─âr─â un consum exagerat.

Pentru perioadele c├ónd utilizatorul este acas─â, se recomand─â setarea sistemului la 20 de grade pe timp de noapte pentru o eficien╚Ť─â maxim─â. Pe durata zilei, valoarea termic─â recomandat─â este de 23 de grade. Pe l├óng─â aceast─â temperatur─â de confort fixat─â pe termostatul de camer─â, consumul centralei va fi influen╚Ťat ╚Öi de temperatura de func╚Ťionare a acesteia, dar ╚Öi de cantitatea de ap─â cald─â menajer─â consumat─â.

Comentarii

comentarii