Cum iti poate schimba locuinta un automobil electric

in Business, EcoLIFESTYLE, Transport 4 October 2017 312 Views

Designerii din cadrul Philips Lighting au colaborat cu Renault pentru un concept unic automobil electric ╚Öi de cas─â inteligent─â, pe care l-au expus la Salonul Auto de la Frankfurt. Renault Symbioz este un autovehicul electric autonom ╚Öi conectat, fiind o extensie a locuin┼úei personale. Tehnologia digital─â de la bordul vehiculului transform─â casa ├«ntr-un spa╚Ťiu interactiv ╚Öi personalizat, permi┼ú├ónd ca pasagerii s─â se conecteze ┼či la alte ma╚Öini sau tehnologii, precum iluminatul pe baz─â de LED.

Parcat ├«n casa inteligent─â, noul concept car┬á poate fi┬á folosit ca o camer─â suplimentar─â, mobilat─â ╚Öi modular─â. Interiorul ma┼činii a fost inspirat de design-ul unei sufragerii. Ma╚Öina se conecteaz─â ╚Öi interac╚Ťioneaz─â cu toate dispozitivele ╚Öi aparatele din cas─â. Sistemul s─âu de operare este afi╚Öat control├ónd sistemul de iluminat inteligent al locuin╚Ťei.

VIDEO Ma╚Öinile automatizate ├«╚Öi vor face apari╚Ťia ├«n urm─âtorii 10 ani

Symbioz este cu adev─ârat un proiect unic care ne-a permis s─â lucr─âm cu proiectan╚Ťi, designeri, ingineri, academicieni, arhitec╚Ťi, start-up-uri ╚Öi sociologi pentru a redefini grani╚Ťele dintre experien╚Ťa clien╚Ťilor, tehnologie ╚Öi design, cu scopul de a crea o experien╚Ť─â complet─â. Viziunea pe care o ├«mp─ârt─â┼čim cu Philips Lighting ne permite ca, prin intermediul iluminatului, s─â ├«nt─ârim conexiunea dintre locuin┼ú─â ╚Öi ma╚Öin─â”, a declarat Laurens van den Acker, Senior Vice President, Corporate Design.

Sistemul de iluminat al casei porne╚Öte automat ├«nainte ca ma╚Öina s─â ajung─â pe alee. De asemenea, o platform─â special─â poate ridica ma┼čina p├ón─â la primul etaj al casei. Cilindrul central care ├«nconjoar─â platforma este aprins cu 5.368 de lumini dinamice care ├«╚Öi schimb─â culoarea pentru a ilustra conectivitatea dintre ma╚Öin─â ╚Öi cas─â, de exemplu, atunci c├ónd autovehiculul se ├«ncarc─â sau este ├«n a╚Öteptare.

Colaborare cu Renault ilustreaz─â perfect modul ├«n care iluminatul conectat cu LED-uri este conceput pentru a interac╚Ťiona cu diferite platforme ╚Öi dispozitive, cu scopul de a simplifica ╚Öi a ├«mbun─ât─â┼úi via╚Ťa oamenilorÔÇŁ, a precizat┬á explic─â Pierre-Yves Panis, Chief Design Officer ├«n cadrul Philips Lighting.

E.ON: Rom├ónii sunt cei mai optimi┼čti europeni ├«n privin┼úa viitorului ma┼činilor electrice

Comentarii

comentarii