Cuptoarele Whirlpool se curata ecologic

in Stiri 29 October 2012 423 Views

Compania Whirlpool lanseaza in Romania tehnologia Starclean, care ofera o curatare ecologica a cuptoarelor in numai 35 de minute.

Dupa terminarea programului de gatire, cuptoarele Whirlpool “Al 6-lea Simt” vor incepe ciclul de curatare conform tehnologiei Starclean.

Acest ciclu dureaza numai 35 de minute la o temperatura de 90 de grade Celsius, fara a utiliza detergenti.

Astfel, consumul de energie este cu 97 la suta mai mic comparativ cu cel necesar in cazul pirolizei (procesul de incalzire puternica a cuptorului, prin care se carbonizeaza grasimile). Procedeul Starclean devine astfel cea mai performanta tehnologie eco de curatare de pe piata.

Ciclul de curatare la temperatura joasa protejeaza cavitatea interioara a cuptorului, iar tratamentul unic nanotehnologic din interiorul usii cuptorului mentine sticla stralucitoare timp indelungat. Testele efectuate in laboratoarele TUV Rheinland din Italia confirma faptul ca tehnologia Starclean asigura curatarea uleiului, a untului si a rosiilor de 11 ori mai eficient fata de alte programe de curatare.

Renuntarea la detergenti protejeaza mediul

„Petele rezultate in urma gatitului la cuptor au reprezentat o adevarata provocare de-a lungul timpului. Whirlpool a dezvoltat o solutie rapida de indepartare a celor mai dificile pete, care protejeaza atat cuptorul, cat si mediul inconjurator, pentru ca elimina necesitatea de a utiliza detergenti sau apa si consuma extrem de putina energie”, explica Mioara Bolozan, director de marketing Whirlpool Romania.

Noul cuptor Whirlpool Fusion dotat cu Starclean imbina tehnologiile ecologice inovatoare cu design-ul minimalist, premiat cu iF Product Design.

Pe langa aspectul elegant, panoul de comanda touchscreen si display-ul LCD, cuptorul Fusion ofera un spatiu generos de gatire, cu o capacitate de 73 de litri.

O alta tehnologie eco dezvoltata de Whirlpool pentru cuptoarele Fusion este functia Ready2Cook care, datorita senzorilor inteligenti “Al 6-lea Simt” si a sistemului puternic de convectie, elimina complet nevoia de preincalzire. In acest mod se economiseste 20 la suta din energia consumata de un cuptor performant pentru un program complet de gatire, iar timpul de preparare a retetelor se scurteaza.

In cuptor se pot prepara simultan trei feluri de mancare

De asemenea, cuptoarele Fusion beneficiaza si de sistemul Cook3, bazat pe distribuirea eficienta a jetului de aer in cavitatea cuptorului. In acest mod devine posibila gatirea a pana la trei feluri diferite de mancare in acelasi timp, fara ca aromele si gusturile acestora sa se intrepatrunda.

Cuptorul Fusion dotat cu tehnologia StarcleanTM este disponibil in magazinele partenerilor Whirlpool incepand din luna octombrie, la pretul de 3000 RON cu TVA si taxa verde incluse.

Whirlpool Romania este o subsidiara a Whirlpool Corporation. Cu o cifra de afaceri anuala de peste 18,4 miliarde de dolari, 71.000 de angajati si aproape 67 de centre de productie si cercetare, Whirlpool Corporation este lider mondial in fabricarea si comercializarea electrocasnicelor de mari dimensiuni.

Compania comercializeaza marcile Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Consul, Bauknecht, precum si alte branduri importante.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Whirlpool, lider de popularitate la electrocasnice

Nanotehnologie pentru aparatura electrocasnica

Comentarii

comentarii