Curatenie in Parcul Vacaresti. Afla cum poti participa!

in Biodiversitate 29 June 2016 514 Views

Ministerul Mediului, Apelor si P─âdurilor ╚Öi Let’s Do It, Romania! organizeaz─â o ac╚Ťiune de cur─â╚Ťenie ├«n Parcul Vacaresti. Aceasta va avea loc joi, 30 iunie 2016, de la ora 15. La eveniment, va participa ╚Öi Prim-ministrul Rom├óniei, Dacian Ciolo╚Ö.

parcul văcărești

Tricoul oficial al ac╚Ťiunii de ecologizare din Parcul V─âc─âre╚Öti

Organizatorii ├«i invit─â pe bucure╚Öteni s─â se al─âture ac╚Ťiunii de cur─â╚Ťenie pe care o vor organiza m├óine ├«n Parcul Natural V─âc─âre╚Öti. Cei interesa╚Ťi se pot ├«nscrie, trimi╚Ť├ónd un e-mail cu numele ╚Öi num─ârul de telefon, la adresa: voluntar@letsdoitromania.ro.

Participan╚Ťilor li se recomand─â s─â aib─â ├«mbr─âc─âminte sport (de preferin╚Ť─â pantaloni lungi), ├«nc─âl╚Ť─âminte comod─â (f─âr─â sandale, ╚Ölapi, tocuri) ╚Öi un rucsac cu ap─â ╚Öi obiecte de igien─â. Organizatorii vor oferi saci ╚Öi m─ânu╚Öi, dar ╚Öi c├óte un tricou cu mesajul ÔÇ×Br├óncu╚Öi e al meu a╚Öa cum ╚Öi Parcul V─âc─âre╚Öti e al meuÔÇŁ. Potrivit organizatorilor, mesajul a fost ales ├«ntruc├ót s-a dorit o suprapunere a acestor dou─â monumente ale Rom├óniei.

Parcul Văcărești, cel mai mare parc natural urban din Europa

├Än luna mai a acestui an, zona natural─â ÔÇ×Acumulare V─âc─âre╚ÖtiÔÇŁ a fost declarat─â parc natural, cu denumirea ÔÇ×Parcul Natural V─âc─âre╚ÖtiÔÇŁ. Printr-o hot─âr├óre de Guvern, i s-a acordat┬áregimul de arie natural─â protejat─â. Astfel, a devenit cel mai mare parc natural urban din Europa.

Parcul Natural V─âc─âre╚Öti┬áad─âposte╚Öte 97 de specii de p─âs─âri (45 specii aflate ├«n diferite faze de protec╚Ťie) ╚Öi mamifere ca: vidr─â (specie protejat─â), vulpe, nev─âstuic─â, enot etc. De asemenea, aici se g─âsesc ╚Öi alte specii, precum ╚Ťestoasa de uscat ╚Öi ╚Ťestoasa de ap─â.

De ce este nevoie de cur─â╚Ťenie ├«n Parcul V─âc─âre╚Öti

De-a lungul anilor, biodiversitatea din zon─â a supravie╚Ťuit, ├«n ciuda amenin╚Ť─ârilor. Pescuitul ilegal ├«n lacuri, incendiile ╚Öi depozitarea de╚Öeurilor au fost doar c├óteva dintre pericolele pentru faun─â ╚Öi flor─â.

Pentru conservarea ╚Öi protejarea zonei, este nevoie de ecologizare. Administra╚Ťia Na╚Ťional─â Apele Rom├óne a eliminat deja de╚Öeurile de mari dimensiuni. Acum, este nevoie de ajutorul cet─â╚Ťenilor. G─âsi╚Ťi detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Comentarii

comentarii