Dayko, c├óinele care a murit de epuizare dup─â ce a salvat ╚Öapte vie╚Ťi

in Biodiversitate 26 April 2016 984 Views

├Än timp Ecuadorul se recupereaz─â dup─â masivul cutremur din 16 aprilie, care a zgudit provinciile sale de coast─â, zeci de pove╚Öti de curaj supraomenesc ╚Öi solidaritate apar ├«n presa local─â. Una dintre pove╚Ötile care a atras aten╚Ťia social media ├«n ultimele zile este cea a lui Dayko, un labrador care se pare c─â a lucrat p├ón─â la epuizare pentru a g─âsi oamenii prin╚Öi sub d─âr├óm─âturi. Efortul s─âu a salvat ╚Öapte vie╚Ťi.dayko

Dayko, ├«n v├órst─â de 4 ani, a fost unul dintre c├óinii de salvare lua╚Ťi ├«n zona de cutremur pentru a ajuta g─âsi sutele de persoane prinse sub cl─âdirile pr─âbu╚Öite ├«n urma cutremurului de 7,8 magnitudine.

El a apar╚Ťinut departamentului de pompieri din ora╚Öul┬áIbarra, situat ├«n Anzi,┬á care auparticipat anterior la misiuni de salvare ├«n mun╚Ťi ╚Öi ├«n estul amazonian ╚Ť─ârii.

Screen-Shot-2016-04-25-at-11.51.24-AMDayko a murit din cauza oboselii, deshidrat─ârii ╚Öi diferitelor leziuni suferite ├«n opera╚Ťiunile de c─âutare printre d─âr├óm─âturi a supravie╚Ťuitorilor. ├Än pofida aten╚Ťiei pompierilor ╚Öi ├«ngrijirii veterinarilor, Dayko a murit vineri dup─â un infarct.

Screen-Shot-2016-04-25-at-9.10.23-AM

Dayko a fost ├«ngropat ├«n incinta unit─â╚Ťii, ├«ntr-o ceremonie la care au participat colegi pompieri ╚Öi al╚Ťi c├óini ai echipei de salvare

Comentarii

comentarii