Dacia, Fiat, Hyundai, Opel si Chevrolet au cel mai mare numar de masini incluse in Rabla

in Transport 31 May 2008 77 Views

Cele mai multe autoturisme incluse in programul Rabla 2008 sunt marci Dacia, Daewoo, Fiat, Hyundai, Opel, Chevrolet, Renault/Nissan si Suzuki, potrivit listei producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati ai acestora, validati vineri de Comitetul de Avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu, pentru a participa la Programul de stimulare a innoirii parcului auto national.

Acesti producatori au fiecare cate 3.199 de autoturisme incluse in program. Persoanele interesate de achizitionarea unei masini prin acest program mai pot alege intre marcile de autoturisme Skoda (2.879), Peugeot (2.529), Volkswagen (2.159), Ford (2.010), Toyota (1.999), Kia (1.045), Seat (840), Mitsubishi (432), Citroen (325), Mazda (199), Honda (40), Subaru (17), Audi (opt), Lada (sase).

Programul de stimulare a innoirii parcului auto national 2008 se va desfasura in doua etape. Prima etapa incepe pe 1 iunie si se deruleaza pana pe 25 septembrie, iar cea de-a doua demareaza la 1 octombrie, pana pe 12 decembrie.

Suma totala alocata programului este de 120 milioane lei, iar fiecare cetatean inscris va beneficia de o prima de 3.000 de lei, care va fi virata din bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu direct operatorului economic de la care cetateanul va achizitiona noul autoturism.

Beneficiari ai programului de stimulare a innoirii parcului auto national pot fi doar persoanele fizice, proprietari sau mostenitori ai unui autovehicul functional, inmatriculat in Romania si a carui vechime depaseste 12 ani de la data fabricatiei.

Obiectivul acestui Program vizeaza diminuarea poluarii prin scoaterea din uz a autoturismelor vechi, proprietate a persoanelor fizice romane, cu nivel de poluare ridicat. Astfel, anul acesta, 40.000 de cetateni au posibilitatea sa-si inlocuiasca masinile vechi cu unele noi, in scopul incadrarii emisiilor in valorile-limita admise la nivel european.

Comentarii

comentarii