Dacia a lansat la Paris noile Logan si Sandero, cele mai eco modele ale marcii

in Aer 27 September 2012 107 Views

Automobile Dacia a lansat joi la Salonul Auto de la Paris noile generatii ale modelelor Logan, Sandero si Sandero Stepway, care dispun de cele mai economice si ecologice motorizari realizate de constructor pana in prezent.

Datorita consumului si nivelului scazut de emisii, noile motorizari au primit semnatura Dacia eco2, care reflecta consumul redus si nivelul scazut al emisiilor de CO2 ale grupului Renault.

Astfel, cel mai ecologic motor este 1.5 dCi, disponibil in versiunea de 75 CP si 90 CP.

Motorul se dovedeste a fi unul dintre cele mai economice din segment, cu un consum mixt de 3,9 litri/100 km si emisii de numai 103 grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Preturi de la 7.000 euro

Noul Sandero poate fi comandat la preturi ce pleaca de la 6.990 euro, Sandero Stepway costa de la 10.800 euro, iar preturile Logan pentru Romania vor fi anuntate in cateva saptamani.

Modelele au fost prezentate de Carlos Tavares, al doilea om in ierarhia Renault Group, el caracterizand lansarile ca facand parte dintr-o ofensiva fara precedent a marcii Dacia care a ajuns acum sa aiba cea mai tanara gama din Europa.

Pentru Logan s-au dat preturile pentru piata franceza- de la 7.700 euro – cele pentru Romania urmand a fi anuntate in urmatoarele saptamani, in timp ce livrarile se vor face pana la final de an. In Romania Logan va fi ma ieftin decat in Franta.

Noi elemente la interior

In ceea ce priveste interiorul, cele doua noi modele inaugureaza o noua plansa de bord, in doua nuante, functionala si cu un design modern.

Conturul cadranelor este cromat in functie nivelul de versiune, iar butoanele de comanda, de ultima generatie, sunt deosebit de functionale.

De asemenea, conturul aeratoarelor, sigla de pe volan si manerul schimbatorului de viteze sunt cromate, iar fatada centrala a plansei de bord beneficiaza de un ornament a carui culoare este in armonie cu cea a manerelor portierelor si cu ornamentul de pe volan.

O atentie deosebita a fost acordata calitatii percepute, atat la nivelul materialelor alese, cat si al detaliilor de imbinare.

Exterior dinamic

„Stilul exterior al noului Logan castiga in dinamism, datorita unui profil mai fluid. Noul design se evidentiaza in special la nivelul calandrului si al blocurilor optice fata, specifice noilor modele ale gamei. Partea din spate, evidentiata de blocurile optice cu un design nou si de o linie a portbagajului care pune in valoare spatiul interior al masinii, exprima, mai mult ca oricand, robustetea vehiculului.

Rezultatul final este o linie armonioasa care da un plus de eleganta noului Logan. Noul Logan ramane un veritabil vehicul de familie oferind confort deplin pentru 5 adulti”, descriu reprezentantii Dacia noua generatie Logan.

Referitor la sandero, acestia spun ca a ramas un vehicul de oras compact, cu 5 portiere.

„Noul Sandero Stepway ofera clientilor sansa de a accede la universul modelelor cross-over, in timp ce noul Sandero se afirma ca un model de oras ideal”, au mentionat reprezentantii constructorului.

Gabriel Botezatu

Comentarii

comentarii