Dacia vrea să intre pe piața mașinilor electrice

in Transport 11 January 2019 426 Views

Dacia va lansa în viitor o mașină electrică, al cărei preț va fi “șocant de accesibil”, ce ar putea avea impactul pe care l-au avut Sandero și Duster, anunță publicația britanică Express.

Mașinile electrice încep să devină foarte populare, iar numeroși producători auto, printre care Nissan, Porsche, BMW sau Audi, intră pe această piață în 2019.

Mașinile electrice devin din ce în ce mai bune, mai capabile și mai ieftine cu vehicule cum ar fi Hyundai Kona EV și Kia e-Niro, care sunt pe piață la prețuri accesibile.

Totuși, autovehiculele electrice nu sunt încă ieftine și nu există prea multe mașini electrice de buget și aceasta este exact piața pe care Dacia vrea să o atace.

Volkswagen va investi 44 miliarde euro în maşini electrice şi autonome până în 2023

Într-un interviu acordat publicației britanice, președintele pe Europa al Dacia, Jean Christophe Kugler, anunța că, în cazul producerii unei mașini electrice, prețul acesteia “va fi șocant de accesibil”.

“Vom rămâne șocant de accesibili. Nu ne vom schimba politica și vom profita de puterea alianței Renault-Nissan-Mitsubishi și de tehnologia dobândită pentru a putea reuși acest lucru. Avem toate tehnologiile electrice pregătite pe raft. Fiind parte a unei alianțe de acest nivel, atunci când avem nevoie de o tehnologie, dispunem de ea. Nu trebuie să negociem cu nimeni”, a spus acesta.

Dacia este probabil să împrumute foarte mult de la automobilele electrice fabricate de compania mamă Renault care produce EV-uri cum ar fi Zoe. Zoe a fost o mașină electrică de mare succes pentru firmă și a fost actualizată pentru piața din 2019.

Jean Christophe Kugler a mai spus că primul vehicul electric din istoria Dacia ar putea fi lansat în 2020 sau 2021.

Studiu: cei mai mulți șoferi nu sunt doritori să treacă la mașini electrice

Probabil că mașina electrică a celor de la Dacia ar trebui să fie construită pe o platformă cu totul nouă, ceea ce înseamnă că nu va fi lansată mai devreme de 2020, notează sursa citată.

Comentarii

comentarii