Dambovita: Poluare peste limita admisa in Targoviste

in Stiri 26 September 2007 892 Views

Cea mai poluata zona a municipiului Targoviste este cea din platforma industriala, unde concentratia de pulberi respirabile este depasita cu peste 60%. ’’Pragul de alerta pentru indicatorul pulberi totale in suspensie a fost depasit, in luna septembrie, cu frecventa de 75% in Targoviste, in micro XII, zona de impact a platformei industriale, dar si la Doicesti, cu o frecventa de 30%’’, a declarat miercuri seful Agentiei de Protectie a Mediului (APM) Dambovita, Mihail Druga.

Potrivit APM Dambovita, poluarea apelor de suprafata este cauzata de receptarea de scurgeri lichide cu incarcare organica ridicata precum evacuarile de la statiile de epurare a apelor uzate. Au fost depasite limitele admise la urmatorii indicatori specifici de poluare organica: azot amoniacal, azotiti, fosfor si detergenti. Cele mai afectate sunt raul Ialomita (receptor pentru apele uzate provenite de la statiile de epurare Fieni, Pucioasa, Doicesti, Targoviste) si paraurile Cricov si Crevedia.

La nivelul judetului, Targoviste si Fieni sunt localitatile care depasesc cotele de poluare. Conform graficelor de monitorizare a aerului, cele mai alarmante cote de poluare s-au inregistrat in zonele unde functioneaza Fabrica de Ciment Fieni si Mechel Targoviste (fostul Combinat de Oteluri Speciale).

Comentarii

comentarii