Danone plantează 8.000 de puieți de plop la Zimnicea

in Business, Companii 14 November 2019 154 Views

Compania Danone are în plan să planteze 15.000 de pueți până la finalul anului 2020, din care 8.000 doar în Zimnicea. De altfel, în această localitate au fost deja plantați 200 de puieți de plop.

Inițiativa face parte din programul socio-economic „O șansă pentru familia ta”, inițiat de Danone în 2012 și derulat împreună cu partenerii Open Fields şi Polaris, ajută comunităţile din zonele defavorizate să se dezvolte ca producători de lapte de calitate.

Potrivit companiei, peste patru milioane de euro au fost investiți pentru dezvoltarea acestui program, beneficiarii direcți fiind peste 140 de familii de gospodari din Zimnicea, care asigură lapte pentru producția iaurturilor în fabrica Danone din București.

„<O șansă pentru familia ta> este în egală măsură un program social și economic (…) Astfel, se lucrează la acțiuni precum rotația culturilor sau procesarea gunoiului de grajd sau, cum e cazul de față, acțiuni de împădurire cu impact pozitiv asupra amprentei de carbon din zonă”, declară Eduard Jerca, Manager Departament Lapte Danone România.

Programul „O şansă pentru familia ta” va continua şi în următorii ani.

Danone România este lider de piaţă pe segmentul iaurturi. Compania are în portofoliu zeci de sortimente de produse, realizate în majoritate în fabrica din Bucureşti, care a produs local primele iaurturi în 1999.

Comentarii

comentarii