Datele non-financiare, din ce în ce mai utilizate în procesul decizional al investitorilor

in Business, CSR 14 December 2018 75 Views

Raportarea datelor non-financiare câștigă teren, 72% dintre liderii financiari precizând faptul că aceste informații sunt din ce în ce mai utilizate în procesul decizional al investitorilor, potrivit celui de-al cincilea studiu anual EY (FAAS) Cum poate transformarea digitală a raportării să creeze puntea dintre încredere și valoare pe termen lung?

În acest context, echipele financiare trebuie să gestioneze informațiile non-financiare cu aceeași rigoare și siguranță ca informațiile financiare, studiul evidențiind faptul că 19% dintre respondenți spun că informațiile non-financiare nu sunt verificate în mod independent în prezent.

Conform studiului, cantitatea mare de date colectate de către echipele financiare nu este exploatată pe deplin. Organizațiile din întreaga lume au acces la un set de date mai mare decât oricând, datorită creșterii puterii de procesare informatică, creșterii conectivității și a capacității mari de stocare în cloud. Cu toate acestea, varietatea și volumul mare de date sunt copleşitoare pentru multe echipe de raportare iar 49% dintre cei chestionați spun că petrec mai mult timp culegând și prelucrând datele decât analizându-le.

În plus, studiul identifică astfel două priorități: exploatarea noilor tehnologii din automatizare, AI și blockchain, și construirea încrederii în analiza datelor, pentru a profita la maximum de utilitatea tehnologiilor inteligente în procesul de raportare corporativă.

Astfel, AI va fi cea mai importantă tehnologie peste cinci ani, conform 44% dintre respondenți, urmată de automatizarea proceselor robotizate (RPA) (32%) și de instrumentele bazate pe blockchain (24%). Cu toate acestea, riscul privind gestionarea datelor rămâne cea mai importantă provocare pentru echipele de raportare ale companiilor, 54% considerând-o drept principala îngrijorare.

Transformarea forței de muncă este esențială pentru raportarea financiară

Întrucât funcția de raportare a companiilor adoptă tehnologii inteligente și noi modalități de schimb de informații, aceasta va necesita un alt profil de aptitudini și seturi de competențe, constată studiul, 79% dintre respondenți spunând că există o nevoie urgentă ca departamentele financiare să recruteze profesioniști cu noi seturi de competențe.

Competențele cu cerere mare, cum ar fi experienţa în AI, blockchain și machine learning, vor fi esențiale în generarea inovaţiei, 72% dintre respondenți considerând competențele AI drept cele mai importante.

Comentarii

comentarii