Daunele cauzate de catastrofele naturale s-au ridicat la 160 miliarde de dolari la nivel mondial în 2018

in Biodiversitate 12 January 2019 311 Views

Incendiile de pădure au devenit din ce în ce mai probabile din cauza modificărilor climatice, iar acest lucru îi costă pe asiguratori mai mult ca niciodată, astfel că incendiile care au devastat nordul Californiei au fost dezastrul natural care a provocat cele mai mari pagube în 2018, a anunţat grupul german de reasigurări Munich Re.

La nivel global, dezastrele naturale au provocat pagube economice în valoare de 160 de miliarde de dolari în 2018, mai puţin decât pagubele de 350 miliarde de dolari înregistrat în anul 2017, când au fost înregistrate mai multe uragane devastatoare.

Companiile de asigur─âri ┼či reasigur─âri au pl─âtit anul desp─âgubiri ├«n valoare de 80 de miliarde de dolari pentru dezastre naturale, ├«n sc─âdere fa┼ú─â de 140 de miliarde de dolari ├«n 2017, dar aproape dublu fa┼ú─â de media de 41 de miliarde de dolari ├«nregistrat─â ├«n ultimii 30 de ani.

Studiu: poluarea aerului cauzată de transport aduce daune de sănătate în valoare de 70 miliarde de euro anual în UE

Incendiile de p─âdure din California au devastat micul ora┼č Paradise ├«n luna noiembrie 2018 ┼či au provocat pierderi de 16,5 miliarde de dolari, dintre care 12,5 miliarde de dolari au fost asigurate. ├Än total incendiile de p─âdure au provocat pierderi de 24 miliarde dolari ├«n California, ├«n timp ce uraganele Florence ┼či Michael au provocat pierderi combinate de 30 de miliarde dolari.

Torsten Jeworrek, membru în consiliul de administraţie al Munich Re, a spus că 2018 a fost un an marcat de mai multe dezastre naturale grave cu mari pierderi asigurate.

“Acestea includ o coinciden┼úa neobi┼čnuit─â ├«ntre cicloane severe ├«n SUA ┼či Japonia, precum ┼či incendiile de p─âdure devastatoare din California”, a spus Torsten Jeworrek, ad─âug├ónd c─â schimb─ârile climatice par s─â fac─â aceste mari incendii mai frecvente.

Companiile de asigurări au cheltuit 18 miliarde de dolari pentru a acoperi două mari incendii care au lovit SUA în 2018, echivalentul a aproximativ un sfert din sumele totale pe care le-au plătit din cauza dezastrelor naturale.

├Än Europa, o var─â cu temperaturi neobi┼čnuit de mari a provocat o secet─â care a afectat sectorul agricol ┼či, la 3,9 miliarde de dolari, a fost cel mai scump dezastru natural care a lovit continentul. Cu toate acestea, doar o mic─â parte din aceste pierderi au fost asigurate.

Daunele provocate de inunda┼úiile din aceast─â var─â au dep─â┼čit 3 milioane de lei

În 2018, Japonia a suferit din cauza catastrofelor legate de vreme și a catastrofelor naturale geofizice: Un număr de taifunuri și două cutremure au cauzat pierderi de miliarde. Cea mai severă furtună a fost Typhoon Jebi, cu pierderi totale de 12,5 miliarde de dolari și pierderi asigurate de aproximativ 9 miliarde de dolari, făcându-l una dintre cele mai costisitoare taifunuri din istoria Japoniei.

Companiile de reasigur─âri ac┼úioneaz─â ca o plas─â de siguran┼ú─â financiar─â pentru companiile de asigur─âri, pl─âtind o parte din marile solicit─âri de desp─âgubiri pentru furtuni ┼či cutremure, ├«n schimbul unei p─âr┼úi din prima de asigur─âri.

Comentarii

comentarii