David Attenborough: Acesta poate fi un an al schimb─ârii pozitive pentru criza climatic─â

in EcoLIFESTYLE, Schimb─âri Climatice, Slider homepage 4 January 2021 100 Views

Naturalistul britanic David Attenborough ┼či-a exprimat speran╚Ťa c─â anul 2021 ar putea ├«nsemna o schimbare pozitiv─â ├«n ce prive╚Öte criza climatic─â. Acesta a subliniat c─â nevoia adopt─ârii de m─âsuri ÔÇ×nu a fost niciodat─â mai urgent─âÔÇŁ.

Într-un mesaj de Anul Nou, cu prilejul noii serii de filme documentare marca BBC, Attenborough a subliniat că omenirea poate face mai mult când este unită, cum a demonstrat deja în 2020 în contextul pandemiei de COVID-19.

ÔÇ×V─â vorbesc de acas─â, pentru c─â la fel ca voi ├«n marea parte a anului trecut am stat acas─â, departe de prieteni, rude ┼či de accesul lumii la natur─âÔÇŁ, a spus prezentatorul ├«ntr-un mesaj BBC, potrivit EFE.

David Attenborough a recunoscut c─â ultimele luni au fost pentru mul╚Ťi “o provocare”, dar c─â ÔÇ×reac╚Ťia ├«n fa╚Ťa acestor vremuri extraordinare a demonstrat c─â, atunci c├ónd lucr─âm ├«mpreun─â, nu exist─â limite la ceea ce putem ob╚ŤineÔÇŁ.

ÔÇ×Azi experiment─âm o schimbare ├«n domeniul mediului ├«nconjur─âtor ca niciodat─â p├ón─â acum, iar nevoia de a lua m─âsuri nu a fost niciodat─â mai urgent─â. Anul acesta, lumea se va reuni la Glasgow (Sco┼úia) pentru Conferin┼úa Na┼úiunilor Unite privind Schimb─ârile Climatice. Este un moment crucial ├«n istoria noastr─âÔÇŁ, a subliniat el.

ÔÇ×Acesta poate fi un an al schimb─ârii pozitive, pentru noi ╚Öi pentru f─âpturile minunate cu care ├«mp─âr╚Ťim planetaÔÇŁ, a precizat naturalistul, care a cerut s─â facem din 2021 ÔÇ×un An Nou fericit pentru to╚Ťi locuitorii planetei noastre perfecteÔÇŁ.

Mesajul s─âu coincide cu lansarea noii serii de filme documentare ÔÇ×A Perfect PlanetÔÇŁ, care a fost filmat─â ├«n 31 de ╚Ť─âri, ├«n patru ani. Prima seria format─â din patru episoade exploreaz─â activitatea vulcanilor, a oceanelor ┼či a luminii solare.

├Än octombrie 2020, naturalistul ├«╚Öi exprima ├«ngrijorarea c─â mediul ar putea avea de suferit din cauz─â c─â omenirea ├«╚Öi ├«ndreapt─â aten╚Ťia c─âtre problemele urgente create de Covid-19 ╚Öi c─â schimb─ârile climatice ajung pe un loc inferior privind nevoia urgent─â de m─âsuri.

Citește și: 
David Attenborough avertizeaz─â c─â a sosit ÔÇŁmomentul crizeiÔÇŁ ├«n ceea ce prive┼čte ├«nc─âlzirea global─â

Prin┼úul William ╚Öi Sir David Attenborough au lansat Earthshot Prize, un premiu pentru solu╚Ťii privind mediul

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii