David Gilmour de la Pink Floyd și-a licitat chitarele pentru lupta împotriva crizei climatice

in Schimbări Climatice 27 June 2019 345 Views

David Gilmour, chitarist, vocalist și compozitor în formația Pink Floyd, a licitat 126 de chitare și a adunat 21.5 milioane de dolari pentru ClientEarth, o organizație de mediu non-profit.

Mandatory Credit: Photo by Roger Goodgroves/REX/Shutterstock (5158276n) David Gilmour David Gilmour in concert at The Royal Albert Hall, London, Britain – 23 Sep 2015

Licitația a durat mai mult de opt ore și a avut oferte din peste 66 de țări, conform casei de licitații Christies, care a găzduit evenimentul în New York.

„Criza climatică mondială este cea mai mare provocare pe care umanitatea o va înfrunta vreodată și suntem la câțiva ani distanță de momentul în care efectele încălzirii globale vor deveni ireversibile. După cum Greta Thunberg, activista climatică suedeză în vârstă de 16 ani, a declarat într-un discurs la începutul acestui an, «Fie alegem să continuăm ca civilizație, sau nu.» Alegerea este într-adevăr atât de simplă și sper ca vânzarea acestor chitare să ajute ClientEarth în intenția lor de a utiliza legea pentru a aduce schimbări reale.”, a declarat Gilmour într-o postare pe Twitter.

Atracția principală a licitației a fost chitara neagră Fender Stratocaster pe care Gilmour a folosit-o pentru a înregistra cele mai bine vândute albume ale formației, inclusiv „The Dark Side of the Moon”, „Wish You Were Here” și „The Wall”.

Chitara a fost vândută proprietarului echipei de fotbal Indianapolis Colts, Jim Irsay, pentru o sumă record de 3.975.000 de dolari.

James Thornton, CEO ClientEarth, a declarat că donația este extraordinară.

„Legea este una dintre cele mai puternice unelte pe care le avem pentru a combate problemele de mediu tot mai mari ale lumii. Acest cadou este un ajutor fenomenal pentru munca noastră care presupune utilizarea legii pentru a combate schimbările climatice și a proteja natura. Ne va permite să jucăm un rol și mai mare în abordarea crizei climatice și asigurarea unei planete sănătoase pentru generațiile viitoare.”, a declarat Thornton.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii