David vs. Goliat, la BikeFest 2016. Cine a câștigat

in EcoLIFESTYLE 4 September 2016 425 Views

Pe lângă competițiile principale, desfășurate în jurul Palatului Parlamentului, BikeFest a adus în Parcul Izvor din București și bătălii mai mici. Una dintre acestea a fost Speed Race, o cursă de pedalat în viteză.

bikefest

La start s-au aliniat peste 30 de băieți și 4 fete. Au pedalat în mai multe runde, doi câte doi. Cel mai lent a fost eliminat, iar cel mai rapid a trecut în runda următoare.

David, puștiul care l-a învins pe „Goliat”

Marea surpriză a venit de pe margine, când unul dintre organizatori a anunțat că ultimul concurent din prima serie nu are pereche. A întrebat în public dacă mai vrea cineva să intre în competiție, chiar dacă nu s-a înscris. Entuziasmat, de pe margine a venit un puști, pe nume David.

A sfidat faptul că era cel mai tânăr, dar și că trebuia să intre în luptă cu o cursieră, în condițiile în care el avea MTB. La pornire, determinarea i se citea pe față. Din public, primea numeroase încurajări.

„Încă e la vârsta la care crede că totul este posibil”, l-a ironizat admirativ cineva de pe margine. „Eh, n-am nimic de pierdut.”, a răspuns el. Și nu a avut de pierdut, ci de câștigat. Deși avea o bicicletă mult mai grea și se uita mereu în urmă, să vadă dacă riscă să fie întrecut, David a trecut primul linia de finish.

Pe deplin satisfăcută, mulțimea a aplaudat frenetic. În războiul cu „Goliat”, câștigase David.

Finalul, unul trist pentru David

La următoarea rundă, adversarul a fost mai puternic. David a picat la rând cu Mihnea, care, la fel ca primul adversar, a avut tot cursieră. Mihnea a ieșit învingător, dar lupta a fost strânsă. Deși David nu s-a mai uitat în urmă, vârsta și greutatea bicicletei și-au spus cuvântul.

La întoarcere, tot el a fost cel aplaudat. Publicul l-ar fi vrut învingător. Cât despre Mihnea, al doilea Goliat înfruntat, a ieșit pe locul al patrulea în clasamentul general.

O nouă rundă de Speed Race, astăzi

La Spreed Race a participat și campionul en-titre, Andrei, care, spre surprinderea tuturor, a ratat un start și a fost eliminat. Chiar dacă altora în situația lui li s-a oferit revanșa, Andrei nici nu a cerut-o și probabil nici nu i s-ar fi oferit. „Nu-i nimic, că mai este una și mâine (astăzi, n.r.)” – a încheiat el ușor dezamăgit de propria-i prestanță.

bikefest

O nouă competiție Speed Race va începe peste o oră la BikeFest 2016.

Comentarii

comentarii