De la o afacere cu potențial la oportunități de sute de miliarde de dolari. Piața vehiculelor electrice prinde viteză

in Business, Recomandate 6 January 2016 303 Views

Un nou raport de cercetare, elaborat de IDTechEx, concluzionează că vehiculele electrice, componetele și accesoriile acestora vor crea o oportunitate de piata de peste 500 de miliarde de dolari până în 2026, ca urmare a electrificării aproape în totalitate a fiecări componente a pieței de transporturi.

autobuz electric

Baterii, supercapacitori, încărcatoare fără fir, toate evoluează și noi descoperiri apar frecvent de multe ori în cazul altor vehicule decât automobilul. Acest lucru aduce un real progres în toată piața de vehicule electrice, fapt care sprijină apariția multor piețe de nișă extrem de profitabile în cele mai importante sectoare”, se arată în textul raportului.

Raportul estimează că piața automobilelor electrice va continua să se extindă rapid, dar, de asemenea, este de așteptat ca în următorii opt ani vehicule electrice industriale și comerciale să asigure o piață mai mare și mai profitabilă.

De exemplu, este de așteptat ca piața de autobuze 100% electrice și hibride și să ajungă la o valoare de 72 miliarde de dolari până în 2025, sprijinită de faptul că un număr tot mai mare de orașe achiziționează flote de autobuze cu emisii zero. În mod similar se așteaptă creșteri anuale cuprinse între 20% și 6% în următorul deceniu pentru vehiculele electrice din construcții sau agricultură.

Piața pentru vehicule industriale electrice este deja mare, deoarece, prin lege, stivuitoare trebuie să fie electrice atunci când sunt utilizate în interior. Creșterea este destul de mică pentru vehiculele de interior, însă în aer liber aproape toate vehiculele folosesc motorul cu ardere internă. Acest fapt este pe cale să se schimbe în mod dramatic, deoare ce versiunile electrice sau hibrid reducerea costurilor de proprietate și limitează expunerea la creșterea prețurilor carburanților. Hibrizii sunt din ce în ce mai performați, au abilitatea de a asigura energie și pentru alte echipamente, fac mai puțin zgomot și poluează mai puțin”, se mai arată în textul raportului.

Raportul susține că vehiculele electrice industriale și comerciale sunt mai puțin expuse față de incertitudinea politică, dependența față de fondurile guvernamentale și scutirile de taxe.

Comentarii

comentarii