Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Defrișările în Pădurea Amazoniană braziliană au crescut cu 67% în acest an

Defrișările în Pădurea Amazoniană aflată pe teritoriul Braziliei au crescut cu aproximativ 67% în primele șapte luni ale acestui an, conform unor date preliminare furnizate de agenția spațială braziliană.

Institutul Național pentru Cercetări Spațiale (INPE) a înregistrat distrugerea a 4,699 kilometri pătrați de pădure în acest an. Doar în luna iulie, o suprafață record de 2,555 km2 de pădure amazoniană au fost pierduți, mai mult decât triplul defrișărilor din luna iulie 2018, de 597 km2.

Pădurea Amazoniană este cea mai mare pădure tropicală a lumii și joacă un rol esențial în captarea dioxidului de carbon din atmosferă și transformarea acestuia în oxigen. Brazilia conține aproximativ 60% din pădure.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a criticat vehement datele furnizate de INPE și a concediat directorul instituției, numind datele „minciuni” care au un impact negativ asupra negocierilor comerciale.

Însă INPE, cercetători independenți și activiști de mediu au subliniat că datele sunt corecte.

Pădurea Amazoniană din Brazilia pierde echivalentul a peste 3 terenuri de fotbal pe minut

Președintele brazilian, Jair Bolsonaro, a luat mai multe măsuri de slăbire a protecției pădurii amazoniene și a populațiilor indigene. În primele șapte luni de președinție, Bolsonaro a diminuat puterea agențiilor guvernamentale responsabile pentru protecția pădurilor. Agenția de mediu a ajuns sub supravegherea ministerului agriculturii, care este condus de liderul lobby-ului agricol.

Bolsonaro a amenințat comunitățile indigene că le va lua fiecare centimetru din pământ, că va declara activiștii teroriști și că va face o șosea prin Amazon, pentru care ar trebui defrișată o regiune de pădure mai mare decât teritoriul Germaniei. El a promis să crească producția bunurilor prin renunțarea la diverse reglementări care protejează Amazonul și populațiile sale indigene. Există deja o „epidemie” a exploatărilor miniere ilegale.

Ministrul Mediului, Ricardo Salles, a declarat că defrișările înregistrate într-o lună anume s-ar fi putut întâmpla mai demult. Ela susținut că defrișările ar trebui măsurate doar prin date anuale exacte, publicate în cadrul seriei PRODES, în loc de datele DETER care sunt actualizate aproape zilnic. Însă datele PRODES indică defrișări și mai ample decât cele detectate de DETER în ultimul deceniu.

spot_img

Ultimele știri