Delegația ONU va folosi doar mașini cu emisii 0 la COP21. Cu ce modele vor circula liderii mondiali?

in Transport 27 October 2015 254 Views

Nissan și Renault sunt companiile care vor asigura cele peste 200 de mașini electrice pe care le vor folosi cei mai importanți lideri ai planetei, în timpul viitoarei conferințe a Națiunilor Unite pe tema schimbărilor climatice. Astfel, vor încerca să transmită un mesaj și să încurajeze companiile auto să facă tranziția spre producția de mașini care nu folosesc combustibili fosili.  

10_27_masini_cop21

Nissan și Renault vor pune la dispoziția delegației ONU de la Paris peste 200 de mașini 100% electrice, pentru deplasările din timpul COP21. Oraganizatorii au estimat că liderii modiali vor efectua peste 400.000 de kilometri în timpul evenimentului desfășurat în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie 2015.

Cu toate că distanțele parcurse vor fi mari, poluarea rezultată din transport va fi nulă. Performanța va fi posibilă întrucât cele 2 modele puse la dispoziția delegației, Renault ZOE și Nissan LEAF, au emisii 0.

Directorul executiv al alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a evidențiat beneficiile folosirii mașinilor electrice:

Vehiculele electrice asigură o modalitate practică și accesibilă de transport. În același timp, sunt o soluție pentru reducerea drastică a emisiilor de dioxid de carbon rezultate din țeava de eșapament. Mai mult, reducând emisiile, ne ajută să îmbunătățim calitatea aerului din orașe. Împreună, sectoarele public și privat pot accelera tranziția spre o societate cu 0 emisii.

Flota de mașini electrice va transporta mai mult de 20.000 de participanți din peste 195 de țări. Cele 2 companii au pus la dispoziția organizatorilor în mod voluntar șoferi pentru a le conduce. Pentru a asigura funcționarea mașinilor, au fost instalate în Paris peste 90 de stații electrice, cu o capacitate de încărcare de la 0 la 80% în 30 de minute.

Eventualele emisii de carbon generate în timpul conferinței vor fi neutralizate prin cumpărarea de certificate verzi de la inițiative acreditate prin programul de compensare a emisiilor din cadrul ONU.

Comentarii

comentarii