Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Delfinii,  monitorizati de Mare Nostrum si Petrom

In cadrul proiectului „Monitorizarea delfinilor din Marea Neagra”, desfasurat de Mare Nostrum si sustinut financiar de Petrom, actiunile de identificare a delfinilor continua de-a lungul zonei costiere romanesti, se arata intr-un comunicat al organizatiei ecologiste.

In 9 zile, 9 delfini esuati pe litoralul romanesc

Numai in perioada 16-24 mai 2012, au fost identificati 9 delfini esuati pe litoralul romanesc. Dintre acestia, 8 erau din specia Phocoena phocoena si 1 din specia Delphinus delphis, zis si delfinul comun.

Potrivit reprezentantilor Mare Nostrum, cauza principala a esuarii delfinilor este prinderea accidentala a acestora atat in plasele legale ale pescarilor, cat si in cele ale braconierilor. Cei mai multi delfini identificati de de teren aveau semne de plasa sau chiar plasa ramasa in jurul corpului.

Braconierii, pericol major pentru delfini

“In proiectul de Monitorizare a delfinilor din Marea Neagra intentionam montarea unor dispozitive acustice si pe alte tipuri de plase, astfel incat sa putem acoperi o arie cat mai larga a plaselor de pescuit care sunt deja intinse in mod legal in Marea Neagra. Ramane insa actuala problema cu braconierii, cu plasele lor intinse in mod abuzivin perioade de prohibitive”, a declarat Marian Paiu, coordonator de proiect Mare Nostrum.

Mare Nostrum are in plan o statistica referitoare la numarul de delfini esuati si a cauzelor posibile care au provocat esuarea acestora pe tarm.

In 2 ani, 50 de delfini prinsi in plasele pescarilor

Dintre rezultatele obtinute in urma activitatilor de proiect desfasurate in perioada 2010-2011, Mare Nostrum a gasit si inregistrat 134 de delfini esuati si  50 de delfini prinsi in plasele pescarilor.

Datele vor fi incadrate in noul proiect ce se va desfasura de-a lungul anului 2012 si vor fi incluse la nivel international in baza de date Acordul pentru Protejarea Cetaceelor din Marea Neagra, Marea Mediterana si a Zonei Contigue a Oceanului Atlantic, respectiv OBIS-SEAMAP, Explore Marine Megavertabrates.

Mihaela Pavnutescu

Comentariile tale pot fi postate aici.
 

spot_img

Ultimele știri