Deloitte va elabora strategia pentru Smart City București

in Business, Slider homepage 25 July 2018 81 Views

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat, miercuri, 25 iulie, contractul pentru realizarea “Strategiei pentru dezvoltarea unui oras inteligent Smart City Bucuresti”. Document care va fi realizat de compania Deloitte Consultanta S.R.L. Strategia va fi realizata in termen de 17 saptamani de la data emiterii ordinului de incepere a proiectului, iar perioada pentru care se doreste realizarea este 2018-2025.

Deloitte va elabora strategia pentru Smart City București

Principalul scop al definitivarii unei strategii smart este reprezentat de nevoia orasului de a furniza servicii de cea mai inalta calitate atat cetatenilor sai cat si investitorilor, antreprenorilor locali si turistilor, prin dezvoltarea tehnologica a orasului. De asemenea, prin implementarea Strategiei Smart City, bucurestenii vor beneficia de infrastructura de transport public si drumuri adecvate, servicii de calitate prin infrastructuri moderne, noi locuri de munca, siguranta publica, reducerea emisiilor de CO2 si a poluarii”, a declarat Gabriela Firea.

Transformarea infrastructurii de transport pe baza unei strategii smart city, necesară pentru creșterea economică a Capitalei

Urmatorii pasi pentru dezvoltarea infrastructurii Smart City-Bucuresti vor fi implementarea acesteia, pe termen scurt si mediu, in urmatoarele domenii: trafic management, parking, iluminat, infrastructura, guvernare locala – administratie inteligenta, siguranta publica, inclusiv sistemul de urgenta la nivelul Municipiului Bucuresti, energie (electrica, termica, apa, etc.) – energie inteligenta, transport public – mobilitate inteligenta, telecomunicatii – tehnologii inteligente, mediu – cladiri inteligente, energie verde, turism – servicii turistice inteligente.

Serviciile ce fac obiectul contractului constau in analiza situatiei actuale a Municipiului Bucuresti si a zonei limitrofe acestuia, expunerea carentelor si a problemelor din municipiu si furnizarea unui pachet de proiecte prioritare, etapizate si eficiente, care sa raspunda necesitatilor specifice si deficientelor reale cu care se confrunta Bucurestiul.

București, departe de a fi un smart city

Conform ofertei castigatoare, valoarea contractului aferent “Strategiei pentru dezvoltarea unui oras inteligent Smart City Bucuresti” va fi de 464.280 lei, fara TVA.

Comentarii

comentarii