Deschiderea sezonului “I’Velo”, la Sibiu, salutata de Klaus Iohannis

in Business 10 April 2013 254 Views

Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Primaria Municipiului Sibiu lanseaza azi, programul de bike-sharing “I’Velo”  la Sibiu. Centrul de inchiriere “I’Velo” va fi amplasat  la Cazarma 90, Piata Unirii si va pune la dispozitia sibienilor 80 de biciclete.

Ma bucur ca Asociatia Green Revolution continua un proiect care a fost apreciat deopotriva de sibieni, dar si de turisti. Primaria Sibiu a fost alaturi de organizatori si in proiectul de anul trecut si este incantata sa poata sprijini organizatorii si in 2013. Este important pentru noi sa promovam mijloace de transport alternative, mai putin poluante si cu avantaje clare din punct de vedere al sanatatii. De aceea in ultimii trei ani am creat peste 55 de km de pista pentru biciclete, iar anul acesta este planificata marcarea a inca 15 km. Cu toate ca nu avem o numaratoare clara a biciclistilor care utilizeaza pistele, avem totusi informatii care arata clar o crestere a nivelului de utilizare a acestora, semn ca bicicleta este un mijloc de transport care castiga teren. Felicit Asociatia Green Revolution si partenerul acesteia, Raiffeisen Bank, pentru acest proiect care este foarte apreciat“, a declarat Klaus Iohannis, cu prilejul redeschiderii centrului I’Velo la Sibiu.

Programul “I’Velo”, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Din 2010, cand am lansat I’Velo, si pana in prezent putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

Proiectul isi pastreaza modalitatea de inchiriere de anul trecut dar si componenta gratuita a programului. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit pe baza carnetului de elev,respectiv al talonului de pensie.

Peste 700.000 de romani ne-au demonstrat in trei ani de I’Velo ca bicicleta este aleasa din ce in ce mai des atat ca mijloc de transport alternativ, cat si ca modalitate de recreere. Suntem bucurosi sa fim prezenti in Sibiu pentru al doilea an consecutiv si asteptam cat mai multi biciclisti la centrul I’Velo de la Cazarma 90”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

“I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.In cei 3 ani de functionare, programul  “I’Velo” a reusit sa scoata aproximativ 700 000 de romani la pedalat sia contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1200 de tone.

In 2013, Raiffeisen Bank si Green Revolution pun la dispozitia utilizatorilor din capitala si 5 orase importante din tara 900 de biciclete si un sistem foarte simplu de inchiriere, pe baza de buletin.

In sezonul 2013, centrele “I‘Velo’’ vor putea fi gasite in Bucuresti – Parcul Herastrau, Tineretului si Izvor, Timisoara –  Parcul Copiilor, Iasi –Parcul Copou (langa statuia Mihai Viteazu), Brasov – Piata Sfatului si Constanta – Parcul Tabacariei.

De asemenea, “I’Velo” ofera in continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele. Se poate inchiria un numar maxim de 3 biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro.

Comentarii

comentarii