Deseuri de aparatura electronica, necolectate de comerciantii din Hunedoarai

in Deseuri 29 October 2007 101 Views

In ultimii doi ani de zile, niciunul dintre comerciantii hunedoreni de aparatura electronica si electrocasnica nu a colectat de la populatie deseuri din aceasta categorie, cu toate ca legislatia ii obliga sa faca acest lucru cand o persoana achizitioneaza un produs nou din magazinele lor.

"In judetul Hunedoara, sunt noua importatori de produse electronice si electrocasnice. In niciunul dintre magazinele acestora nu se face colectarea deseurilor electronice si electrocasnice, cand oamenii cumpara un produs similar nou, dupa cum prevede o ordonanta de guvern din anul 2005. Scuza acestor comercianti a fost ca nu au aplicat inca taxa de timbru de mediu", a declarat, luni, directorul Agentiei de Protectia Mediului Deva, Elena Badescu.

Conform datelor statistice, cantitatea de deseuri electronice si electrocasnice colectata anul trecut in centrele special amenajate in sapte orase hunedorene este de numai 1,5 grame pe cap de locuitor, in conditiile in care tinta impusa de reglementarile de mediu ale Uniunii Europene se cifreaza la trei kilograme pentru fiecare individ in parte.

APM in colaborare cu societatile de salubritate din Deva, Petrosani, Orastie, Hunedoara, Vulcan, Petrila si Lupeni va organiza sambata, 3 noiembrie, o ampla actiune de colectare a deseurilor electrocasnice si electronice de pe strazile celor sapte orase. Ssingura conditie este ca oamenii sa scoata in strada aparatura pe care nu o mai folosesc.

Un prim pas in acest sens a fost facut in municipiul Deva, in urma cu o luna, cand s-a reusit colectarea unei cantitati de sapte tone de aparate electrocasnice defecte.

Foto:

Comentarii

comentarii