5.000 de saci de deșeuri, adunați din zona Lacul Morii

in Poluare, Slider homepage 4 April 2021 122 Views

Sâmbătă a avut loc o amplă acțiune de ecologizare a zonei Lacului Morii din Capitală, spre cartierele Crângași și Giulești. 400 de persoane – voluntari și angajați ai firmelor de salubrizare – au colectat peste 5.000 de saci de deșeuri.

Acțiunea a vizat zona adiacenta Lacului Morii, spre cartierele Crângași și Giulești: aproximativ 18.000 metri pătrați de zonă verde curățată. Au intervenit în jur de 400 de persoane, dintre care 300 de voluntari, iar restul – angajați ai Urban SA și ADPDU Sector 6.

Au fost folosite 20 utilaje de intervenție, „inclusiv cu boldoexcavatoare pentru asanarea depozitărilor ilegale de gunoi din zonă”, a precizat primarul Ciprian Ciucu.

„Acum, anul acesta, urează să amenajăm digul, cu iluminat, mobilier urban, coșuri de gunoi etc. Anul viitor amenajăm insula. Ce bine este să nu fii singur! Ce bine este să fim o comunitate în Sectorul 6”, a mai spus edilul. „O fac cu bună știință, mi-am propus ca în acești ani să implic comunitatea, să ne asumăm cu toții spațiul public.”

Organizatorii au pus la dispoziție saci de plastic, mănuși pentru lucrări, mașini pentru luat și transportat gunoiul strâns, utilaje pentru a încărca deșeuri grele precum cele provenite din construcții, unelte (greble, lopeți, furci etc.).

Pentru că zona din jurul Lacului Morii este una extinsă, va mai exista cel puțin o acțiune asemănătoare pentru ecologizarea întregii zone.

Mobilizarea de sâmbătă face parte dintr-o campanie mai largă de curățenie generală din sectorul 6, demarată la sfârșitul lunii februarie, care va presupune toaletarea copacilor, curățarea trotuarelor și colectarea deșeurilor.

„Invităm toate persoanele fizice şi juridice (asociaţii de proprietari/locatari, societăţi comerciale, instituţii publice şi de învăţământ) ca în perioada martie – iulie 2021 să contribuie la realizarea curăţeniei în Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti, prin luarea de măsuri care să ducă la curăţarea spaţiilor verzi, aleilor, trotuarelor şi a rigolelor stradale din perimetrul imobilelor de locuit şi a celor cu altă destinaţie”, potrivit unui anunț pe site-ul primăriei.

Citește și: 
Primarul sectorului 6 invită bucureștenii să participe la campania de curățenie generală

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii