VIDEO Un grup din Amsterdam transformă deșeurile de plastic în piese de mobilier

in EcoLIFESTYLE 13 March 201831 Views

Plastic Whale este o companie care se bazează pe principiile economiei circulare pentru a fabrica piese de mobilier din deșeurile de plastic adunate din canalele Amsterdamului.

plastic whale mobilă deșeuri

Plastic Whale adun─â echipe de mii de oameni care pescuiesc de╚Öeuri de plastic din canalele Amsterdamului ├«n fiecare an. ├Ämpreun─â cu firma de design LAMA Concept ╚Öi produc─âtorul de mobil─â Vepa, au lansat o colec╚Ťie de mobil─â de birou care este f─âcut─â ├«n totalitate din de╚Öeuri.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=54npb1YrnZI?rel=0]

P├ón─â acum, au construit o mas─â de meeting, scaune, o lamp─â ╚Öi un panou acustic. Directorul Vepa, Janwillem de Jam, a dat mai multe detalii despre procesul de fabrica╚Ťie.

ÔÇ×Pentru fabricarea mobilei folosim sticle pet care au fost colectate de Plastic Whale. De asemenea, topim de╚Öeuri de o╚Ťel ├«n baza scaunului. Ne ├«ndrept─âm rapid c─âtre o fabric─â f─âr─â de╚Öeuri ╚Öi asigur─âm chiar ╚Öi procesarea de╚Öeurilor provenite din alte surse ├«n aceast─â colec╚Ťie.ÔÇŁ

Designul pieselor de mobilier este inspirat de balene. De exemplu, ├«nf─â╚Ťi╚Öarea balenelor care ies la suprafa╚Ť─â au inspirat masa de meeting, iar scaunele folosesc ca surs─â de inspira╚Ťie coada unei balene.

Clien╚Ťii pot returna produsul c├ónd nu mai au nevoie de el, acesta fiind folosit ├«n produc╚Ťia altor piese de mobilier. O parte din ├«ncas─âri se duc la organiza╚Ťii care lupt─â ├«mpotriva polu─ârii cu plastic, cum ar fi SweepSmart ├«n India.

Green Report Shop Produse ECO

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii