VIDEO Un grup din Amsterdam transformă deșeurile de plastic în piese de mobilier

in EcoLIFESTYLE 13 March 2018 34 Views

Plastic Whale este o companie care se bazează pe principiile economiei circulare pentru a fabrica piese de mobilier din deșeurile de plastic adunate din canalele Amsterdamului.

plastic whale mobilă deșeuri

Plastic Whale adună echipe de mii de oameni care pescuiesc deșeuri de plastic din canalele Amsterdamului în fiecare an. Împreună cu firma de design LAMA Concept și producătorul de mobilă Vepa, au lansat o colecție de mobilă de birou care este făcută în totalitate din deșeuri.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=54npb1YrnZI?rel=0]

Până acum, au construit o masă de meeting, scaune, o lampă și un panou acustic. Directorul Vepa, Janwillem de Jam, a dat mai multe detalii despre procesul de fabricație.

„Pentru fabricarea mobilei folosim sticle pet care au fost colectate de Plastic Whale. De asemenea, topim deșeuri de oțel în baza scaunului. Ne îndreptăm rapid către o fabrică fără deșeuri și asigurăm chiar și procesarea deșeurilor provenite din alte surse în această colecție.”

Designul pieselor de mobilier este inspirat de balene. De exemplu, înfățișarea balenelor care ies la suprafață au inspirat masa de meeting, iar scaunele folosesc ca sursă de inspirație coada unei balene.

Clienții pot returna produsul când nu mai au nevoie de el, acesta fiind folosit în producția altor piese de mobilier. O parte din încasări se duc la organizații care luptă împotriva poluării cu plastic, cum ar fi SweepSmart în India.

Green Report Shop Produse ECO

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii