Deșeurile reciclabile din 20 de școli și licee din București, colectate cu cargo-biciclete

in Poluare 10 October 2019 92 Views

Programul Recicleta, care presupune transportul gratuit al materialelor reciclabile colectate separat, se extinde în 20 de licee și școli generale din Sectorul 2 al Capitalei. Unitățile școlare participă și la un concurs privind cea mai mare cantitate colectată, iar premiile sunt în valoare de 20.000 de lei.

Recicleta, program desfășurat de ONG-ul ViitorPlus, a împlinit 10 ani de activitate. În prezent, beneficiază de transportul gratuit al deșeurilor reciclabile 600 de scări de bloc din sectorul 2 și 200 de companii din centrul Bucureștiului.

În total sunt 70.000 de beneficiari, iar prin program au fost deviate de la groapa de gunoi peste 630.000 de kilograme de materiale reciclabile, în special hârtie.

În cele 20 de unități școlare se vor monta recipiente de colectare separată a materialelor reciclabile – hârtiei, cartonului, dozelor de plastic și de aluminiu.

Materialele vor fi preluate și transportate periodic, către punctele de colectare intermediară Recicleta, cu ajutorul cargo-tricicletelor asistate electric și a unui autoturism utilitar electric, de unde partenerul în reciclare va veni sa le preia pentru a le introduce pe fluxul de valorificare. Întregul program asigură șase locuri de muncă verzi, cu norma întreagă și pe termen lung.

Pentru a motiva elevii să recicleze, Recicleta și Kaufland România au lansat un concurs cu premii totale în valoare 20.000 lei, care vor merge către instituțiile de învățământ care colectează cele mai mari cantități, în primele trei luni de la intrarea în proiect. Premiile sunt destinate reparării sau reamenajării a șase unități școlare câștigătoare.

„Într-un oraș cu un trafic aglomerat, într-o lume care se îndreaptă spre creșterea masivă a numărului locuitorilor din mediul urban, este necesară implicarea fiecăruia dintre noi, acasă, la școala și la serviciu – în ceea ce privește atât colectarea separată a materialelor reciclabile, cât și deplasarea cu mijloace de transport nepoluant, precum bicicletele și cargo-tricicletele”, a declarat Alexandru Halaliuc, manager Recicleta.

Comentarii

comentarii