Dezastrele naturale vor costa reasiguratorii 35 miliarde dolari

in Sol 11 September 2007 153 Views

Dezastrele naturale vor costa industria reasiguratorilor 35 miliarde dolari (26 miliarde euro), anul acesta, a estimat, luni, Swiss Re.

Anul trecut, costurile reasiguratorilor s-au cifrat la 12 miliarde dolari. Cresterea fata de anul trecut reflecta trendul crescator al cererilor de acoperire a asigurarilor pe termen lung fata de dezastrele naturale, a estimat cea mai mare companie de reasigurari din lume.

Companiile de reasigurari furnizeaza acoperire altor companii de asigurari, uniformizand riscul astfel ca sistemul de asigurari sa poata a face fata pierderilor imense date de dezastrele naturale.

Profiturile nete ale Swiss Re au crescut cu 45% in trimestrul doi, ca urmare a achizitiilor, a nivelului redus al cererilor de acoperire a daunelor, dar si datorita evitarii problemelor de pe piata creditelor ipotecare riscante.
Swiss Re a obtinut un profit net de 1,194 de miliarde de franci elvetieni (un miliard dolari), dupa ce, anul trecut, a preluat operatiunile de reasigurari ale General Electric cu 7,4 miliarde de dolari.

Foto: info.altermedia.ro

Comentarii

comentarii