Fondatorul primei cooperative energetice din Spania vine în România. Cum puteți participa la discuție

in Energie 13 June 201722 Views

Vineri, 16 iunie, Ashoka România va organiza o discuție despre inovație în energie și despre noi modele de business cu impact social și de mediu pozitiv. Îl vor avea ca invitat pe Gijsbert Huijink, fondatorul primei cooperative energetice din Spania.

„Credem că schimbările climatice sunt una dintre cele mai serioase provocări globale ale momentului, cu impact intergenerațional în toate sectoarele vieții noastre. Este nevoie mai mult ca oricând de creștere economică sustenabilă și echitabilă, iar sectorul energetic poate fi principalul actor în acest proces de schimbare”, motivează organizatorii.

cooperativă energetică energie regenerabilă ashoka

Evenimentul va avea loc la Beans & Dots, începând cu ora 18. Cei interesați se pot înscrie până miercuri, 14 iunie, pe pagina evenimentului. Numărul de participanți este limitat la 30.

Cine este și ce face Gijsbert Huijink

Acum șase ani, Gijsbert Huijink înființa Som Energia. Compania sa a crescut de la un grup de trei antreprenori la 34.000 de membri, 50.000 de contracte și o cifră de afaceri de 32 de milioane de euro. Astfel, membrii săi au devenit, din consumatori pasivi, furnizori și producători de energie regenerabilă.

Gijsbert vrea să răspândească ideea tranziției energetice la nivel global. De aceea, investește timp și resurse peste tot în lume, ajungând din Spania până în India și Zambia. A locuit mulți ani în România, unde a dezvoltat o fabrică locală de mobilă, care are 140 de angajați. Puteți afla mai multe despre Gijsbert aici.

Evenimentul de vineri, primul dintr-o serie dedicată energiei

Cei de la Ashoka România și-au propus să organizeze o întreagă serie de evenimente dedicate inovațiilor sociale în domeniul energiei. Vor să prezinte modele de business inovatoare și de succes din România și mai ales din străinătate, alături de antreprenorii sociali care le-au creat.

Astfel, speră să formeze o comunitate de români din mediul privat, academic și public, care cred în inovația energetică și doresc să colaboreze unii cu ceilalți, pentru a transforma sistemul energetic românesc.

Comentarii

comentarii