Studiu: Dezvoltarea durabil─â ar putea contribui cu cel pu╚Ťin 26 de trilioane de dolari la economia lumii p├ón─â ├«n 2030

in Business 11 September 2018 31 Views

Luarea unor m─âsuri drastice pentru a combate schimb─ârile climatice ar putea contribui cu cel pu╚Ťin 26 de trilioane de dolari la economia lumii p├ón─â ├«n 2030, conform unui nou studiu care confirm─â c─â o tranzi╚Ťie c─âtre o economie neutr─â din punct de vedere al carbonului nu ar afecta negativ cre╚Öterea global─â.

Conform Comisiei Mondiale pentru Economie ╚Öi Clim─â, din care fac parte fo╚Öti ╚Öefi de guvern, economi╚Öti ╚Öi lideri de afaceri, ├«n prezent se petrece o tranzi╚Ťie f─âr─â precedent c─âtre dezvoltare durabil─â care ar putea ├«nt─âri economiile na╚Ťiunilor ╚Öi crea noi locuri de munc─â.

ÔÇ×Exist─â ├«nc─â percep╚Ťia c─â tranzi╚Ťia c─âtre un drum cu emisii reduse de carbon ar fi costisitoare. Ce ├«ncerc─âm s─â facem prin acest raport este s─â batem ultimul cui ├«n sicriul acestei idei.ÔÇŁ, a declarat pentru Reuters Helen Mountford, autor principal al studiului.

Studiului comisiei ofer─â prognoze detaliate, fiind o continuare a raportului realizat ├«n 2014 care indica oportunit─â╚Ťile economice ale unei tranzi╚Ťii c─âtre o lume f─âr─â combustibili fosili.

Investi╚Ťii verzi ├«n energie curat─â, ora╚Öe, alimenta╚Ťie ╚Öi utilizarea terenurilor, ap─â ╚Öi industrie ar putea crea 65 de milioane de locuri de munc─â noi ├«n 2030, echivalentul for╚Ťelor de munc─â cumulate din Egipt ╚Öi Marea Britanie.

Tranzi╚Ťia c─âtre energie curat─â, cum ar fi cea eolian─â sau solar─â, ar putea evita 700.000 de decese premature cauzate de poluarea aerului ├«n 2030.

Raportul a recomandat pre╚Ťuri ridicate pentru emisiile de dioxid de carbon, suger├ónd o tax─â de 40-80 de dolari per ton─â p├ón─â ├«n 2020 pentru economiile majore.

Green Report Shop Transport ECO

Reforme ale subven╚Ťiilor ├«n sectorul energetic, ├«mpreun─â cu pre╚Ťuri mai mari ale carbonului, ar putea contribui cu 2.8 trilioane de dolari pe an la veniturile publice.

Donald Trump a declarat c─â Acordul de la Paris va costa SUA 2.7 milioane de locuri de munc─â p├ón─â ├«n 2025. ├Äns─â raportul arat─â c─â locurile de munc─â pierdute pot fi ├«nlocuite de noi locuri de munc─â ├«n sectorul energiei regenerabile ╚Öi a construc╚Ťiilor. ├Än prezent, 476.000 de oameni lucreaz─â ├«n domeniul energiei eoliene ╚Öi solare ├«n SUA.

Felipe Calderon, fostul președinte al Mexicului și președinte onorific al Comisiei, a declarat că studiul este un manifest pentru cum putem transforma în realitate o creștere mai eficientă și o climă mai bună.

Autorii raportului aten╚Ťioneaz─â c─â lumea nu face progrese destul de rapide pentru a limita cre╚Öterea temperaturilor ╚Öi a atinge ╚Ťintele Acordului de la Paris.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii