Dezvoltatorii imobiliari demonstreaza responsabilitate fata de mediu

in Business 5 April 2013 776 Views

Avalon Residence, Cubic Residence, Domenii Park sau Copou Bellevue sunt doar cateva exemple care demonstreaza orientarea dezvoltatorilor imobiliari de a oferi locuinte eficiente energetic in incercarea de a maximiza economiile de energie si performata ecologica.

Potrivit raportului ÔÇťCele mai verzi cladiri din RomaniaÔÇŁ, lansat de Consiliul Romana pentru Cladiri Verzi (RoGBC), in Romania sunt 65 de cladire certificate din punct de vedere energetic. Dintre acestea aproximativ 30 sunt ansambluri rezidentiale.

Avalon Residence ÔÇô Pipera Tunari

Este primul cartier care are la baza tehnologia Structural Insulated Panels (Panouri Structurale Izolante). Ca urmare a auditului energetic realizat de Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania, a fost acordat punctajul energetic maxim ÔÇô clasa energetica A.

Ansamblul consuma doar 23,7kW/mp/an.

Unul dintre obiectivele  dezvoltatorului Ozone Homes, privind asigurarea caracterului ecologic, este acela de a instala un sistem de colectare a apei de ploaie in vederea reutilizarii acesteia pentru activitati casnice si gospodaresti.

Residenz Cartierul German ÔÇô Chitila

Cartierul este construit conform celor mai noi tehnologii germane din domeniul designului si constructiilor si stabileste noi standard de confort si siguranta pe piata imobiliara.

Certificatul de performanta energetica clasa A obtinut deriva dintr-un consum de energie scazut (pentru incalzire, obtinerea apei calde menajere si iluminat).

Toate cele 48 de constructii sunt  proiectate sa reziste unui cutremur de 8 grade pe scara Richter.

Cartier Prima Oradea

Amplasat in cea mai dinamica zona a orasului, cartierul Prima este un ansamblu residential care cuprinde peste 700 de apartamente certificate Clasa A.

Blocurile sunt construite din caramida tip Porotherm, inclusiv peretii interior, izolate cu polistiren de 10 ÔÇô 12 centri metri.

De asemenea, toate blocurile sunt dotate cu central termica proprie si au instalati senzori de miscare pentru iluminatul casei scarii si accesului in bloc.

Class Park Targoviste

Ansamblul residential clasa energetica A integreaza izolatie exterioara, ferestre cu transfer de caldura minim, acoperis izolat cu multe straturi de vata minerla ignifuga si contorizare individuala pentru apa, gaz si energie electrica in fiecare apartament.

Copou Bellevue Iasi

Complexul residential din Iasi este alcatuit din patru cladiri cu 169 de apartamente, parcari private si spatii de depozitare.

Complexul are o clasificare energetica Clasa A. Performanta energetica a fost obtinuta prin folosirea materialelor de constructii cu coefficient redus de transfer de caldura, izolatie termica , dotarea fiecarui apartament cu sistem de incalzire care asigura si apa calda menajera si contorizare individuala pentru apa, gaz si energie electrica.

Cubic Residence

Ansamblul residential clasa energetica A din Bucuresti este format din patru module, fiecare dintre acestea fiind format din patru locuinte individuale P+1. Inchiderile sunt realizate din caramida cu goluri verticale, eficiente termic. Fatada beneficiaza de termosistem din polistiren expandat de 10 cm.

Dispunerea in plan, prin insusirea a doua randuri de case, pozitionate spate in spate, minimizeaza pierderile de caldura, fiecare casa avand astfel o singura fatada expusa direct exteriorului.

Domenii Park

Construit pe o suprafata de 2.200 mp, Domenii Park este alcatuit din doua cladiri unite la nivelul subsolului si al parterului, fiecare avand 7 niveluri superioare cu 63 de apartamente.

Finisajele utilizate sunt de natura organica sau mineral: lemn masiv, piatra, marmura, travertine, granit si ceramic.

Cladirea este certificata energetic clasa A.

Raportul complet impreuna cu alte detalii tehnice poate fi consultat aici.

Comentarii

comentarii