Dezvoltatorul logistic CTP a cumpărat o pădure în Cehia pe care vrea să o revitalizeze

in Business, Companii, Impact, Politici verzi 21 November 2019 132 Views

CTP, cel mai mare proprietar și operator al parcurilor industriale din Europa Centrală și de Est, înclusiv în România, a ales să-și extindă activitățile ecologice și sociale prin achiziționarea a 100 de hectare de pădure de lângă Mladá Boleslav, pe care plănuieşte să o revitalizeze și să planteze copaci.

CTP s-a implicat şi în trecut în acţiuni de mediu, iar până în prezent, s-a concentrat pe extinderea zonelor verzi, cultivarea albinelor de miere și îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor din parcurile sale industriale și de birouri.

„Continuăm eforturile noastre de a influența pozitiv mediul din jurul nostru”, a declarat Remon Vos, CEO CTP. „Acesta este următorul pas în urma investițiilor de 2 milioane de euro de anul trecut pentru reamenajarea parcurilor noastre din Europa Centrală și de Est, unde am organizat plantarea de noi arbori, arbuști, flori și iarbă. Scopul nostru actual pentru pădurea de lângă Mladá Boleslav este revitalizarea acestei părți frumoase a naturii, plantarea copacilor și contribuirea la vindecarea pe termen lung a mediului”.

Potrivit companiei, în pădurea din Cehia, copacii au fost atacaţi puternic de gândacul de scoarță, iar CTP va continua plantarea și restaurarea arbuştilor.

Având în vedere că CTP, în calitate de proprietar, nu depinde de randamentele de exploatare forestieră, poate investi în plantarea de arbori de foioase cu creștere lentă, pentru a readuce pădurea la caracterul inițial.

CTP spune că a ales Cehia pentru această acţiune întrucât aici a fost fondată compania și are un angajament față de comunitățile care sunt cele mai direct afectate de operațiunile sale.

CTP se așteaptă să continue acest lucru în toată Europa Centrală, proporțional cu creșterea companiei, ca parte a angajamentului său atât față de comunitățile locale, cât și la nivel mondial pentru a reduce amprenta globală de carbon.

Recent, CTP a anunțat o colaborare cu Centrul științific BRE, care, în perioada 2019 și 2020, ar trebui să ofere tuturor clădirilor sale o certificare prestigioasă BREEAM care susține Obiectivele ONU de Dezvoltare Durabilă.

În România, CTP deţine în jur de 15 parcuri logistice, cel mai important fiind CTPark Bucharest West, care are o suprafață construită de 400.000 mp și este planificat să atingă un milion mp în următorii ani.

Comentarii

comentarii